Vatrogasci Biškupaca ponos svoga kraja (FOTO)

Autor: DK

BIŠKUPCI – Dobrovoljno vatrogasno društvo Biškupci sa svojim radom i aktivnostima ima se čime pohvaliti, a iz godine u godinu sve su vidljiviji pomaci u svakom pogledu. Mnogi govore kako su vatrogasci Biškupaca ponos svoga mjesta i kraja u kojem djeluju jer mlade generacije koje se sve više uključuju u rad tog društva garantiraju opstanak ali daju i određenu sigurnost svojim mještanima jer nikad se ne zna kada se i gdje može pojaviti vatra gdje je njihova pomoć neophodna što su i do sada na brojnim intervencijama dokazali.

Na redovitoj 65. godišnjoj skupštini u izvješću je iznijeto kako društvo ima 21 aktivnog operativnog člana, 70 podupirajućih članova te njih 35 iz redova djece i mladeži. Nije zanemariv broj, s kojim se i neka veća društva ne mogu pohvaliti, onih koji imaju položena zvanja tako da je njih 15 ispitanih vatrogasaca, 10 vatrogasaca I klase, 1 vatrogasni dočasnik, 7 vatrogasnih dočasnika I klase, 5 vatrogasna časnika i 3 vatrogasna časnika I klase.

U prošloj su godini imali 19 intervencija od čega 17 požara otvorenog prostora, jedan požar gospodarskog objekta i jednu tehničku intervenciju.

Na svemu tome među brojnim uzvanicima došli su im zahvaliti i uputiti riječi potpore Željko Obradović ispred Požeško-slavonske županije, Vlado Boban, načelnik općine Velika, predsjednica Općinskog vijeća Velike Antonija Pavlović, Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, Zvonko Jurić, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine, predsjednik Vatrogasnog centra Velika Ante Adžić te brojni predstavnici prijateljskih društava iz Voćina, Grabarja, Bekteža, Buka, Vetova, Tornja, Podgorja, Kaptola, Alilovaca, Velike, Orljavca i dr…

Svima na dolasku zahvalili su, počasni predsjednik društva Alojz Ivanešić, aktualni predsjednik Mihael Ivanović te zapovjednik Dražen Pavić.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Drago mi je što ovdje imamo mladu ekipu uz podršku starijih s kojima svake godine nešto zajedničkim snagama odradimo. Nesebičnim radom svi oni izlažu svoje živote i troše svoje vrijeme o čemu mnogi o tome ne razmišljaju. I ovu godinu ćemo imati određenih raznih aktivnosti, a posebno na uređenju doma i njegove energetske učinkovitosti – rekao je općinski načelnik Vlado Boban.

Na skupštini je prezentirano sve ono što je u protekloj goni napravljeno uz poseban naglasak na radove i uređenje novog spremišta koje je sada primjereno i u potpuno funkciji. Sve je to odrađeno kako su naglasili upornim dobrovoljnim radom velikog broja članova.

Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

-Vi ste jedni od najaktivnijih malih društava, uz čega brojite i najveći broj operativnih članova koji broj nemaju niti neka veća središnja vatrogasna društva. To je ono što vas krasi. Aktivni ste i radite na svakom planu što je za svaku pohvalu. Imate veliku sreću što imate fleksibilnog načelnika, predsjednicu Općinskog vijeća i samo vijeće. Njima nije teško opravdat vaš rad zato što imate rezultate – rekao je Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Na kraju skupštine dodijeljene su diplome i priznanja polaznicima raznih osposobljavanja, a bilo je i promaknuća u veće činove za što su zaslužnim pojednicima uručene odluke.

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: