Vatrogasac podmetnuo požar i sam sudjelovao u gašenju, a na kraju sve priznao

Autor: Požega.EU

TRENKOVO – Neočekivan rasplet „misterija“ oko požara na trenkovačkom ugostiteljskom objektu Barun. Podsjetimo, na tom su ugostiteljskom objektu u prosincu u samo pet dana razmaka u noćnim satima izbila dva velika požara. Prvi je požar gasilo 40, pogledaj ovdje, a drugi više od 20 vatrogasaca, pogledaj ovdje, sa svom raspoloživom opremom.

Dva mjeseca poslije policija je pronašla počinitelja, a riječ je ni manje ni više nego o Trenkovčaninu. Da ironija bude još veća, vatrogasac je i sam je sudjelovao u gašenju. Provedena su opsežna vještačenja u kojima su, kaže nam naš izvor, sudjelovali i stručnjaci iz Zagreba.

Neslužbeno doznajemo da je, kada se klupko raspetljalo, počinitelj suočen s činjenicama, sam priznao nedjelo. Također, prema neslužbenim informacijama, vlasniku je „pao kamen sa srca“ jer su već krenule glasine kako je sam podmetnuo požare nakon što je prije toga osigurao objekt kod osiguravajuće kuće.

Iako je sada sve jasno, do vlasnika objekta nismo uspjeli doći i dobiti od njega izjavu. Za vatrogasca piromana mještani kažu da je po prirodi miran i povučen, no da je ipak ponekad ostavljao dojam da živi u svom svijetu. Što ga je nagnalo da 5. prosinca te potom i 10. prosinca prošle godine podmetne požare velikih razmjera izlažući opasnosti živote svojih kolega vatrogasaca pa i vlastiti, u ovom trenutku zna samo on.

/Foto: arhiva, pozega.eu/

Više iz kategorije