I vas će zasigurno zvati: “Čuj prijatelju, ako te budu zvali za anketu reci im da ćeš glasati za….”

Autor: D.K.

POŽEGA – Do koje su mjere spremni ići pojedinci kako bi se pridobilo povjerenje ne samo birača već i stranačkih čelnika svjedoči nekoliko primjera na koje su nam ukazali naši čitatelji tvrdeći da su osatali zgroženi. Radi se o izboru kandidata za požeškog gradonačelnika. Želeći ostati u svemu neutralni ne želimo navoditi o kojoj se stranci, odnosno kandidatu radi, no da je takav pritisak prema običnim ljudima ispod svake razine to je nedvojbeno. Duboko smo ostali iznenađeni kada smo doznali tko je u sve te igre i igrice uključen. Njima na njihovu čast i ponos!

Naime, ne mali broj naših čitatelja, ali i poznanika, tijekom današnjeg dana nam se javilo ističući da ih kontaktiraju i nazivaju “dobronamjernici” sugerajući im da, ako ih telefonom budu zvale agencije za istraživanje javnog mnijenja koje provode ankete, kažu da će glasati za određenog kandidata…….toga i toga.

Pouzdano doznajemo da će se ovih dana provoditi ankete među građanima grada Požege, potencijalnim biračima na predstojećim lokalnim izborima, kako bi se na reprezentativnom uzorku dobila informacija tko je prihvatljiviji kao kandidat za požeškog gradonačelnika. Pitanja još nisu ni stavljena na papir, a već su počela “kokošarenja”. Koliko takva anketa može biti vjerodostojna i relevantna? Gotovo nimalo!

Ankete su jedno, a stvarnost je drugo. Kandidat za gradonačelnika Požege biti će onaj za kojeg se vrh, odnosno središnjica stranke odluči, bilo da se radi o lijevim ili desnim strankama ili pak strankama centra. Tako je uvijek bilo i tako će i ostati. O tome tko će u konačnici biti gradonačelnik odlučiti će birači, odnosno oni koji budu izašli na birališta. Oni će reći ono konačno, neki od njih možda i pod pritiscima, ali nikako se tu ne može raditi o velikom broju.

Pri odabiru kadidata za gradonačelnika uzimati će se u obzir ama baš sve, i ono što se sada o njemu zna, i ono što će se u narednom periodu doznati, a pokušava se vješto prikriti. E tu su mediji da iznesu pravu istinu, dokumentirano i sa svim mogućim dokazima bez obzira o kojem se kandidatu radi.

U svemu ovome priči bi trebao biti kraj, a o onima koji se bave ovakvim i sličnim rabotama građani će reći onu zadnju….nisi prošao, a ni zaslužio biti ono za što si se na ovako nizak način grebao.

/Foto: Ilustracija/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: