POŽEGA – Gotovo 90 parova s 50 i više godina bračnog života odazvalo se na tradicionalnu proslavu Valentinova u organizaciji Grada Požege. Unatoč lošim statističkim pokazateljima koji govore kako broj rastava raste iz godine u godinu, ovi su parovi najbolji primjer kako ljubav može trajati i više od pet desetljeća.

Po dolasku, prigodnim riječima pozdravio ih je požeški gradonačelnik Darko Puljašić čestitavši im na njihovoj ljubavi.

Valentinovo je dan kada se slavi ljubav, ali ne ograničava se samo na zaljubljene parove i izgubljene ljubavi – dan je to posvećen izražavanju ljubavi bilo prema voljenoj osobi ili dragom prijatelju, djetetu ili majci. Imajući u vidu takve lijepe osjećaje Grad Požega ovim susretom pridružuje se čestitkama za vaših pet desetljeća ili više koliko živite u bračnoj zajednici, Jer, ljubav je dobrostiva, ne zavidi, ljubav se ne hvalisa i ne nadima, nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo…” riječi su kojima su domaćini dočekali svoje goste na ovoj jedinstvenoj proslavi. A ljubav je i tajnovita pa je tajna dugog i uspješnog braka, pitanje na koje nije jednostavno odgovoriti ako nemate bogato životno iskustvo.

Za ugodne note i veselo raspoloženje, baš kao na plesnjacima iz njihove mladosti kada se zajednički sklad pokazivao i skladnim plesnim korakom, pobrinuo se „Dado i prijatelj“.