Valentina Novinc učenica Poljoprivredno-prehrambene škole dobila stipendiju Zaklade Ivana Bulić [FOTO]

Autor: D.K.

Učenica Valentina Novinc, koja se školuje za zanimanje pomoćne pekarice, uz nominaciju i poticaj profesorice Tonke Šarić, dobila je srednjoškolsku stipendiju na temelju svog rada i truda te izvrsnih rezultata. Učenica je, uz pratnju profesorice Sare Del Vechio Šodić, prisustvovala svečanoj sjednici i dodijeli stipendije Zaklade Ivana Bulića koja se održala 8. prosinca u dvorani Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu. 

Kako navode ciljevi Zaklade, važno je trajno podupiranje obrazovanja i usavršavanja mladih ljudi, osobito u području biotehnologije i prehrambene tehnologije u pekarstvu, slastičarstvu i konditorstvu.

Dodjeljivanjem potpora, nagrada i stipendija najboljim studentima, mladim istraživačima te fizičkim i pravnim osobama koje svojim projektima i radom daju ili su dale poseban doprinos struci, nastoji se osiguravati dovoljno kvalitetnih stručnjaka za razvoj ovih prehrambenih djelatnosti. Uz ovakve poticaje i isticanje važnosti ove djelatnosti, Poljoprivredno-prehrambena škola je izrazito ponosna na svoju učenicu te zahvaljuje profesorima koji su sudjelovali u ovom plemenitom događaju.

Tekst i foto: Sara Del Vechio Šodić

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek