Uzvraćajući posjet slavonskim prijateljima Zagorci pohodili požeški kraj /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / PLETERNICA / NOVA KAPELA – Petnaestak Zagoraca iz gradića Zlatara i okoline uzvratili su jednodnevni posjet skupini svojih prijatelja iz Nove Kapele, Štivice i Starog Petrovog Sela, a kroz taj posjet oni su bili uz Novu Kapelu još u Pleternici i Požegi.

-Često se okupljamo i družimo, zadnjih nekoliko godina to je uvijek u svibnju, a našu grupu čine umirovljeni prosvjetni radnici, gospodarstvenici i drugi- kaže Adam Kovačević iz Zlatara, inače rodom iz Štivice, koji predvodi zagorsku ekipu. Ovdje su im bili domaćini Mato Benakić i Adam Trusić, a posjetili su Pekaru Jergović u Novoj Kapeli, zatim Vinariju Markota u Pleternici, te u Požegi Dijecezanski muzej i katedralu sv. Terezije Avilske gdje ih je preč. Ivica Žuljević upoznao sa znamenitostima tih značajnih požeških zdanja.

-Kroz ove posjete i druženja upoznajemo oba kraja, te kušamo vrhunske delicije i dobru kapljicu – kazao nam je Mato Benakić, a oni su međusobno razmijenili poklone u znak sjećanja na ovaj susret.

Svi zajedno njih tridesetak ovaj posjet završili su u vinogradu vinskog kardinala Vlade Bauera na predjelu Fratrovica iznad Požege gdje su imali na jelovniku juhu od patke, te patku pečenu na ražnju.

Nakon što je zazvonilo Kardinalsko zvono pozdravio ih je kardinal Bauer, ali i zapjevao uz glazbeni duo Ivica Biljanić-Toma Čolić, a ovdje se sa svojim Zagorcima našao i Stjepan Jeršek Štef pa je i on pustio glas u ovakvo dobrom društvu.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek