Uzoran vatrogasac je Tihomir Mijoković, a Mato Poljanac primio spomenicu za pola stoljeća u vatrogastvu

Autor: DK

KAPTOL – Dobrovoljno vatrogasnog društvo oog mjesta danas broji ukupno 413 članova. (23 operativna člana, 43 izvršna člana, 1 pričuvni, 14 članova vatrogasne mladeži, 19 članova vatrogasnog pomlatka, 8 ostalih članova te 320 pomažućih članova). To je istaknuto na 124. godišnjoj izvještajno-izbornoj skupštini.

-Članovi DVD-a Kaptol na intervencije su izišli ukupno 36 puta,požarnih intervencija bilo je 7, od toga jedan požar obiteljske kuće, po dva požara dimnjaka, šume i šumskog zemljišta, te po jedan požar zapuštenog zemljišta i objekta komunalne namjene. Tehničkih intervencija je bilo 21, od toga jedno spašavanje unesrećene osobe, jedna izrada nasipa,18 ispumpavanja vode iz poplavljenog objekta, jedno uklanjanje stabla s prometnice – kazao je u izvješću zapovjednik Željko Svoboda i dodao da je uz pomoć općine Kaptol nabavljeno 15 radnih odijela, a od Vlade Tirola donacija 17 vatrogasnih kaciga, 10 zaštitnih vatrogasnih odijela,vatrogasnu motornu štrcaljku, te set hidrauličnog alata (škare, razupore, 2 cilindra,mini rezač te lanci).

Od građevinskih radova imali su dosta radnih akcija kojima su uredili spremište, dovršili novu prostoriju za garderobu, proveli struju i zračne instalacije za vozila, obojili betonske podove,te oličili zidove spremišta.

Dosadašpnjem predsjedniku Zvonku Juriću odano je priznanje za 12 godina rada na čelu društva, a on je predložio program rada za 2018. godinu kojim se predviđa uređenje dvorišta doma i dvorišne zgrade.

Izabran je novi Upravni odbor od 11 članova: predsjednik je Tihomir Šmitpeter, zamjenik Željko Svoboda, zapovjednik Josip Svoboda, zamjenik Tomislav Golić, tajnik Josip Soudek, te blagajnik Leopold Nemec.

 -Ovo društvo je respektabilno zahvaljujući ljudima, nadam se da će tako biti i ubuduće- kazao je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić. Rad skupa pozdravili su još Slavko Marinac, pročelnik Ureda Državne uprave za zaštitu Požega, Zdenko Mautner, zapovjednik JVP Požega i Tomo Stokić, zapovjednik VZ Pakrac-Lipik.

-Krasi vas dobrovoljnost i dobra suradnja sa svima, te stalno odricanje, pa tako nastavite-poručio je sudionicima predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović koji je bio sa zapovjednikom Josipom Ugrinom. Oni su uručili diplome za zvanja u vatrogastvu i priznanja među kojima je Mato Poljanac dobio spomenicu za 50 godina rada u DVD Kaptol.

-Izuzetno radite, te vodite brigu o imovini što potvrđuje vašu ozbiljnost, a zajedništvo je temelj budućeg rada i razvoja – naglasio je u pozdravnoj riječi požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Na prijedlog Vatrogasnog centra Kaptol Tihomir Mijoković, zapovjednik DVD Podgorje proglašen je uzornim vatrogascem za ovu godinu, a nagradu mu je dodijelila općina Kaptol.

Tijekom druženja sudionika nastupili su tamburaši “Srce bećarsko” pod vodstvom Gabrijela Ivanovića.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: