Uzoran vatrogasac je Zlatko Ciganović iz Alilovaca, tri pojedinca primili  diplome za zvanje vatrogasca, te pet za dočasnika prve klase /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Predsjednik Općinskog vijeća Kaptola Dario Lončarević, zamjenik načelnika te općine Damir Poljanac i Dragutin Žnidarec, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije bili su gosti 129. izvještajne godišnje skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaptol koju je vodio predsjednik DVD-a Tomislav Golić.

-Prošle godine članovi društva izašli su 23 puta na intervencije od kojih su u 10 navrata bili požari i 12 tehničkih intervencija – kazao je u izvješću o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva tajnik DVD-a Josip Soudek, te dao pokazatelje o financijskom poslovanju, osposobljavanju, opremljenosti, kao i učešću na manifestacijama i humanitarnom radu. DVD Kaptol sada ima 38 operativaca, 31 izvršna člana i jednog pričuvnog, te čak 326 podupirajućih jer mještani prepoznaju rad vatrogasaca.

Zbog epidemioloških mjera aktivnosti u 2021. godini su bile smanjene uključujući i rad sa mladima, održavane su vježbe, dežurstva tijekom žetvene sezone, a organiziran je i Vatrogasni kup za tu općinu.

-Iznimno je dobra suradnja vatrogasaca sa svim udrugama, a tako moramo  nastaviti za dobrobit svih i ove općine – kazao je pozdravljajući skup predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević dodajući kako je vidljivo da općina Kaptol stoji iza vatrogasaca, a tako će biti i ubuduće. On je nagradu Uzoran vatrogasac uručio Zlatku Ciganoviću iz Alilovaca za izniman doprinos u razvoju vatrogastva i protupožarne zaštite na području općine Kaptol.

-Središnja društva su u ovim teškim okolnostima pokazala izuzetnu aktivnost jer su vatrogasci prisutni u svemu na svojim područjima – istakao je u pozdravnoj riječi županijski vatrogasni čelnik Dragutin Žnidarec.

Diplome za zvanja vatrogasac primili su Karlo i Ivan Mikić, te Marijan Maljur, a za vatrogasnog dočasnika prve klase Zrinko Šarić, Stjepan Šimetić, Filip Kruljac, Vjekoslav Juranović i Severin Mandić.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88