Uzeli su mi novac, tvrtka je likvidirana, povrata nema, a nema ni zakupa krovišta

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Iako je 10. travnja 2013. godine, dakle prije više od četiri godine sa zagrebačkom tvrtkom „O.P.M koncept“ sklopio ugovor o zakupu krovišta njegove obiteljske kuće u Kaptolu Filip Matić do današnjeg dana nije ništa dobio za najam krova, ostao je bez uplaćenog novca, a od radova na krovištu gdje je planirano postavljanje  solarne elektrane sa pripadajućom opremom nema ništa jer nisu ni započeti.

Od svega je ostala hrpa papira i započeto projektiranje navedenog postrojenja, a Filip Matić namjerava poduzeti pravne korake kako bi ostvario povrat uloženog novca i namirio nastale troškove.

-Ugovor sam potpisao sa tom zagrebačkom tvrtkom nakon dogovora sa njihovim zastupnikom Đurom Ružičićem iz Požege, uplatio sam na njihov poslovni račun 8190 kuna, no sve je stalo, ne mogu dobiti natrag svoj novac unatoč višekratnim pokušajima, a naravno da nema ništa ni od najamnine koju sam ugovorio sa tom tvrtkom koju je tada zastupala  punomoćnica Marija Pavelka iz Zagreba – kazao nam je Matić. Riječ je o instaliranju solarne elektrane veličine 10 kilovata za koju je godišnja zakupnina iznosila 500 eura, a ta tvrtka pismom namjere 10. rujna 2012. godine s potpisom tadašnjeg predsjednika uprave Jana Matkovića  tj. prije sklapanja ugovora, predložila je i mogućnost isplate zakupnine unaprijed u ukupnom iznosu od 4200 eura!

Iza toga je slijedila izrada idejne i projektrne dokumentacije, prijave priključka elektrane HEP-u i drugo, no u međuvremenu je sve stalo, a ispada da je Matić nasamaren i da nema nikakva prava! Tražio je isplatu najamnine, povrat svoga novca itd., ali od svega ništa.

-Zbog nemogućnosti dogovora s investitorima postoje ugovori koji su propali jer elektrane nisu sagrađene u ugovorenom roku, nekome je u Vladi interes da se taj cijeli posao ne pokrene, pa ova tvrtka nije odgovorna i ne može preuzeti odgovornost za novonastalu situaciju, a uslijed promjena zakona nismo u mogućnosti bez naknade troškova ponovo izrađivati potrebnu dokumentaciju-stoji u jednom dopisu Filipu Matiću kojega je potpisao Jan Matković.

Potražili smo i Đuru Ružičića koji je na neki način bio posrednik u ovom „poslu“.

-I ja sam za isti projekt u dobroj namjeri uplatio toj tvrtki 10 tisuća kuna, koje nisam dobio natrag, no država je izmijenila zakonske propise pogodujući velikoj tvrtki iz sustava „Agrokor“ tako da nije uspjela realizacije montaže navedenih elektrana na krovištima naših obiteljskih kuća, pa je O.P.M. koncept  likvidiran- kazao nam je Ružičić.

Pokušali smo doći do nekoga od odgovornih u ovoj tvrtki no bez rezultata. Iz svega je očito da će oštećeni Matić, a i druge osobe koje su ušle u ovakve ugovorne odnose, morati sudskim putem potražiti zadovoljštinu, ali je upitno koliko će u tomu imati uspjeha jer likvidacijom tvrtke njeni vlasnici i ovlaštene osobe nisu odgovorni za nastale troškove?!

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek