Uz više poznatih imena estradne scene, te dio novih dolaze i izvođači iz inozemstva na ovogodišnji Zlatni glas zlatne doline

Autor: Jelenko Topić

Nešto manje od mjesec dana je preostalo do tradicionalnog 46. Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline 2021. , koji se održava 18. lipnja u dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu. Uz dosadašnjeg organizatora općinu kaptol uključila se novoosnovana Turistička zajednica Zlatni Papuk, a pokrovitelj je tradicionalno Požeško-slavonska županija.

Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić ponosno ističe da festivalom počinje bogat programa Dana općine Kaptol i zaštitnika župe sv. Petra i Pavla, a ove godine razlog za slavlje je 800 godina tog mjesta.

Kako je poznato zbog epidemioloških mjera prošle godine ta priredba nije održana, a ove godine će biti izvedene 23 nove pjesme jer je dio njih ostao iz prošle godine, a krajem ožujka zaključen je ovogodišnji natječaj. Sada se priprema objava festivalskog albuma sa tim pjesmama.

Poznati su izvođači festivala pa su tu tamburaški sastavi Galop iz Đakova, Rapsodia iz Siska, Paori iz Požege, Primus iz Jastrebarskog i Patrioti iz Otočca, zatim solisti Željko Witovsky, Meri Miljković, Ana Baketarić, Stjepan Japarić, Petar Pokupčić i Andrija Kos, dvije mlade solistice iz  podravskog kraja Tena Grlica i Katarina Mihaljević, pjevačke skupine Skladovke, Baće, Divandžije, Starotopoljani, Strossmayer i Sinđir, te gosti izvan naše zemlje Ivica Orlić uz sastav Daj šta daš iz Beča, TS Indigo iz Luzerna(Švicarska) i Dukati iz Širokog Brijega(BiH).

Festival je ove godine okupio brojna poznata autorska imena kao što su Geronimo, Đurđa Habel, Ivica Plivelić, Krunoslav Dražić, Tomislav Nemet, Zvonimir Tonković, Božo Zovko Bole, Branimir Mikić,  Željko Nikolin, Ivica Orlić, Josip Valentić, Berislav Majstor, Jadranka Smiljanec, Danijel Krmić, Stjepan Rudinski, Dario Balekić, Davor Magušić, Davor Totović, Ivica Bumba i drugi.

Soliste će pratiti tamburaši Rubato pojačani sa dodatnim instrumentima, a gost večeri je Stjepan Jeršek Štef.

Kao i ranijih godina priredba se profesionalno snima, te će snimka biti emitirana na petnaestak televizija u našoj i susjednim zemljama uključujući i TV Herceg Bosne koja pokriva cijelu BiH. Medijski pokrovitelj festivala je i portal pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88