Uz Ustanovu za upravljanje sportskim objektima i ravnatelj Javne vatrogasne postrojbe

Autor: DK

POŽEGA-tabla gradskog vijećaPOŽEGA Očekuje se zanimljiva 5. sjednica Gradskog vijeće grada Požege koja je planirana za 12.veljače s početkom u 16 sati sa sedamnaest točaka dnevnog reda, koju je na današnjoj konferenciji za novinare najavio predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić.

Ono što je vidljivo iz pripremljenih materijala za sjednicu,  i što “bode” u oči, izmjena je Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe. Izmjenom se između ostalog planira i uvođenje nove institucionalne funkcije “ravnatelja” vatrogasne postrojbe, unatoč tomu što navedena postrojba ima zapovjednika čije izvršno mjesto i dalje ostaje. Dakle, novo radno mjesto i dodatno izdvajanje financijskih sredstava za plaću i druge pripadajuće naknade. Na upite koji je razlog uvođenja nove funkcije ravnatelja, predsjednik Gradskog vijeće nije imao odgovora napomenuvši da to pitanje treba postaviti predlagatelju, u ovom slučaju gradonačelniku.

Da se širi lepeza u smislu potrebe za dodatnim izvršnim mjestima potvrđuje i osnivanje Ustanove za upravljanje sportskim objektima u gradu Požegi što je do sada bilo na zadaći Požeškog športskog saveza. Koliko će ta ustanova imati zaposlenih i na koji će se način ista organizirati ostaje na predlagatelju da obrazloži gradskim vijećnicima.

Svakako je za pozdraviti i u svakom slučaju pohvaliti da se planira posvetiti povećana pozornost ka realizaciji projekata od interesa za grad Požegu. Ostaje upitno dali će predloženi članovi prihvatiti sudjelovanje u “timu” budući da nisu obavljene prethodne konzultacije sa predloženim kandidatima, misleći na Saborskog zastupnika Zdravka Ronka i člana Vlade RH Marijana Cesarika.

Nadalje je na sjednici na dnevnom redu i izmjena Statuta Gradskog kazališta, a nastavno na to trebalo bi uslijediti i imenovanje ravnateljice Gradskog kazališta koje trenuto ima vršiteljicu dužnosti.

Odluku o dodjeli javnih priznanja također trebaju donijeti gradski vijećnici. Svoje prijedloge za dodjelu javnih priznanja mogli su dostaviti u pisanom obliku do 15.siječnja građani, poduzeća i druge pravne osobe, vijećnici Grada Požege, gradonačelnik Grada Požege i mjesni odbori.

I ova bi sjednica trebala privući pozornost javnosti poradi izdvojenih točaka dnevnog reda kao i onih drugih preostalih koje će se naći pred gradskim vijećnicima.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: