Učenici Obrtničke škole i “Zvečevo” uključili se u humanitarnu akciju

Autor: DK

Humanitarna za Antonija AbramovićaPOŽEGA – Učenici i nastavnici Obrtničke škole ponovno su pokazali  solidarnost na djelu  organiziravši po drugi put humanitarnu akciju za učenika Antonija  Abramovića .

Kobnoga  4. prosinca 2013. Antonio je stopirao za povratak kući. Spletom nesretnih okolnosti mladić koji ga je povezao kao i Antonio doživjeli su tešku prometnu nesreću. Uslijed prometne nesreće Antonio je uz teško oštećenje mozga pao u komu. Nakon što se probudio iz kome, terapiju je nastavio u Krapinskim toplicama.

Budući da se radi o teškim ozljedama sa veoma neizvjesnim tijekom oporavka neophodno je potrebno da uz njega bude netko od njegovih najužih iz obitelji, za što se odlučila njegova majka. Da je birokracija veliki kamen spoticanja govori i činjenica da HZZO nema regulirane mogućnosti plaćanja boravka njegove majke dok joj se sin oporavlja.  Iz tog je razloga obitelji Abramović potrebna pomoć pri plaćanju troškova boravka majke kako bi ona mogla biti prisutna uz sina Antonija te mu pomoći pri oporavku.

Predstavnci  Vijeća učenika Obrtničke škole prikupili su 2200 kuna za vrijeme prve humanitarne akcije. U drugoj humanitarnoj akciji odazvalo se tridesetak učenika. Akcija je održana u tvornici čokolade Zvečevo gdje su učenici i profesori pakirali čokolade.

Očekuje se dugotrajan oporavak Antonija pa su svi pozvani koji imaju mogućnost da svojom uplatom pomognu obitelji na ime Antonijeve majke. Fikreta Abramović, račun kod HPB broj – IBAN: HR5723900013290945005.

Komentiraj: