Uz to što je najbolja u RH bit će i najljepša Opća županijska bolnica Požega: Projekt “Zajedno do zdravlja” vrijedan 35 milijuna kuna

“Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj” odnosno Požeško-slavonskoj županiji, održani su i Općoj županijskoj bolnici Požega gdje je predstavljen hvalevrijedan projekt vrijedan gotovo 35 milijuna kuna. Naime, radi se o projektu “Unaprijediti zdravstveni sustav kroz poboljšanje pristupa i učinkovitosti dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija”. To će se postići izgradnjom i opremanjem dnevne bolnice i dnevne kirurgije u požeškoj bolnici čime će se omogućiti provedba načela povećanja učinkovitosti i djelotvornosti zdravstvene ustanove te načela povećanja dostupnosti zdravstvene zaštite, sve određeno Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva Republike hrvatske u razdoblju od 2012. do 2020. godine.

Zainteresiranost o kakvom se projektu radi iskazali su pacijenti i brojni drugi građani koji su mogli dobiti sve željene informacije na štandu prilikom prezentacije projekta. Tako su svi zainteresirani mogli dobiti informaciju kako je projektom obuhvaćena izgradnja i opremanje bolničkog objekta u kojem je smještena dnevna bolnica, internističkih, kirurških i pedijatrijski djelatnosti, jednodnevnih kirurgija za sve kirurške djelatnosti uključujući i druge specijalističke ordinacije i ambulante, otorinolaringologiju, oftalmologiju, ortopediju, i urologiju te laboratorijsku dijagnostiku dnevne bolnice. Ukupna bruto površina objekta iznosit će 1.800 metara kvadratnih.

Nositelj projekta je Opća županijska bolnica uz tehničku podršku Regionalno-razvojne agencije Požeško-slavonske županije “Panora”.

Ciljne skupine u projektu o kojima skrbi Opća županijska bolnica Požega su stanovnici Požeško-slavonske županije, njih 77 tisuća uz još njih 30 tisuća iz susjednih županija Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske županije.

Kao i uvijek samozatajnu radost izražava aktualni ravnatelj Opće županijske bolnice Požega prof.dr.sc. Željko Glavić s kojim su također na prezentaciji odnosno predstavljanju projekta u holu bolnice mogli razgovarati pacijenti i svi drugi zainteresirani građani.

0 Comment