Požega.eu

Uz šampionsku titulu osvojili sedam zlata i tri srebra /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Uz šampionsku titulu osvojili sedam zlata i tri srebra /FOTO/ Požega.eu | Uz šampionsku titulu osvojili sedam zlata i tri srebra /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Zapažen je uspjeh nekolicine članova kaptolačke Udruge voćara, vinogradara i vinara “Vino-kap“ na 25. Međunarodnom sajmu vina u mađarskom gradu Csurgio. U konkurenciji 234 uzorka njihovih 13 poslanih vina osvojili su čak sedam zlata, tri srebra i jednu šampionsku titulu.
Zbog mjera pandemije Covid 19 izostala je svečana dodjela priznanja u Mađarskoj i ona su Kaptolčanima stigla poštom.

Održavanje Zimske škole u društvenim prostorijama u Kaptolu iskorišteno je za svečanu dodjelu diploma nagrađenima. Priznanja su primili vinari Tomislav Došen, Hrvoje Pavlović i Barbara Ljevar vlasnica Vinarije Kaptol za graševine. Merlot iz 2018. godine požeškog Veleučilišta osvojio je šampionsku titulu u kategoriji crnih vina, a diplomu je primio profesor Josip Mesić.
Na ovogodišnjoj Zimskoj školi i četvrtom ocjenjivanja vina ove veljače, članova Udruge, pripremljeno je 17 uzoraka graševine, najzastupljenije sorte u kaptolačkom vinogorju, te po jedan sovinjon i crni quve. Nakon kušanja, raspravljalo se o vrlinama i eventualnim manama svakog vina. Davale su se ocjene boje, bistrine, mirisa i okusa. Potom su stručnjaci, a ovoga puta su to bili Anita Jurkić Matijević i Martin Grozdanović, enolozi Vinarije Galić iz Kutjeva i Filip Jakobović, enolog istoimene vinarije iz Vetova dali su svoj sud o kušanim vinima.
Na kraju je predsjednik Udruge Ferdinand Novak zahvalio sudionicima i najavio naredne aktivnosti.

Tako će već 7. ožujka biti održano edukativno predavanje o zaštiti vinograda a potom i završnica Zimske škole na kojoj će biti kušana najbolje ocjenjena vina na prethodna četiri ocjenjivanja.

Foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.