Uz prijateljsku utakmicu NK Požega – NK Lokomotiva Zagreb proslava 60. obljetnice kluba – srijeda, 21.rujna 2022. u 16;30 sati

Autor: D.K.

Na najljepši mogući način, na zelenom travnjaku, u sportskom i prijateljskom duhu proslavit će se u srijedu, 21.rujna 2022. godine, 60. obljetnica Nogometnog kluba Požega odigravanjem prijateljske nogometne utakmice s prijateljima i kolegama iz Lokomotive Zagreb.

Nogometni je susret s početkom u 16;30 na Sportsko-rekreacijskom centru Požega.

Ljubitelji nogometa, svi prijatelji sporta i oni koji će to postati pozivaju se da svojim dolaskom uveličaju proslavu i podrže domaćine i goste na prijateljskom odigravanju utakmice.

Zaslužuje to požeška ekipa i novo rukovodstvo kluba jer svojim radom i zalaganjem dokazuju i pokazuju koliko se do sada u kratkom vremenu napravilo te da se uvijek može i više napraviti za zajednicu i mjesto u kojem živimo posebice gdje se okuplja veliki broj mladih i djece.

Još jednom poziv – u srijedu 21.rujna 2022. godine u 16.30 na Sportsko-rekreacijski centar Požega. Podržimo naše nogometaše.

Podsjetimo se. Prije 60. godina 10.rujna 1962. godine osnovan je Nogometni klub Požega. Osnovali su ga predstavnici odjevnog poduzeća „Sloga“ i predstavnici drvno – industrijskog poduzeća „Lipa“ (današnji Spin Valis).

Osnivačka Skupština je počela sa radom 10.rujna 1962. s početkom u 17,20 sati u prostorijama Odjevnog poduzeća Sloga. Skupštinu je otvorio Stjepan Sertić i predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen. Otvorivši Skupštinu Stjepan Sertić i Marko Žmire objasnili su direktoru Sloge Zvonku Reliću značaj fuzije „Sloge“ i Lipe“ i vrlo lijepu budućnost novog kluba u kulturno- sportskom pogledu.

Nikola Pilaš predložio je da se klub zove Požega što je jednoglasno prihvaćeno. U prvi Upravni odbor izabrani su : Đuro Šipoš, Marko Žmire, Zvonko Parac, Mijo Biro, Franjo Mazal, Meho Salkić, Anđelko Njavro, Marko Unukić, Stjepan Sertić, Krešo Andrijević, Gojko Timarac, Stjepan Kovačević, Ivan Radojčić, Dušan Janošević, Ivan Baretić, Mijo Ivanović i Ante Vlahović.

Za predsjednika je izabran ing. Marko Unukić, a imenovana su i dva privremena tajnika, Stjepan Grgurić i Krešimir Bubak. Za blagajnika je postavljen Gojko Timarac, ekonom je bio Stjepan Kovačević a prvi trener postao je Stjepan Grgurić koji je bio i aktivni igrač. Svi prisutni članovi Skupštine složili su se da boja kluba bude zelena. Skupština je završila s radom u 19,10 sati.

U godini osnutka klub se natječe u Podsaveznoj ligi u kojoj je u sezoni 1962./1963. bilo 10 klubova: Požega, Zvečevo (Požega), Napredak (Aleksandrovac), Slavija (Pleternica), Slavonac (Ramanovci), Kamen (Jakšić), Sloga (Trenkovo), Omladinac (Sulkovci), Zvezda (Kaptol) i Dinamo (Kutjevo). Na kraju prve sezone u povijesti kluba Požega osvaja odlično treće mjesto sa dva boda manje od Slavije (Pleternica) i Zvezde (Kaptol). Najbolji igrači bili su Miloš Rašeta, Jozo Crnek, Stjepan Grgurić, Krešimir Bubak i Ivica Marjanović.

Klub trenira i igra utakmice na Stadionu NK «Jedinstva» (današnje igralište Slavonije) gdje su trenirale i momčadi Jedinstva i Radničkog, članovi Slavonske zone te Zvečeva koje je uz Požegu igralo u Podsaveznoj ligi.

U prvoj službenoj utakmici odigranoj već 16. 09. 1962. Požega je uvjerljivo poražena od gradskog rivala NK „Zvečevo“ rezultatom 5:0 (1:0). Nekoliko igrača Požege nije imalo pravo nastupa jer klub u kratkom roku nije mogao obaviti sve formalnosti oko registracija te je takav poraz bio i očekivan jer je Zvečevo imalo iskusniju i uigraniju momčad. Prvu utakmicu Požega je igrala u sljedećem sastavu: 1. Marko Milosavljević, 2. Đuro Klobučar, 3. Ivica Matošević, 4. Nikola Pilaš, 5. Zvonko Parac, 6. Stjepan Albert, 7. Stjepan Ozonjak, 8. Ivica Čukelj, 9. Tomislav Krnjčević, 10. Krešimir Bubak i 11. Stjepan Crnek. 

Već u drugom kolu Požega se kompletirala sa igračima koji nisu imali pravo nastupa u prvom kolu. Iz sastava protiv Zvečeva ostali su Klobučar, T. Kranjčević, Pilaš, Bubak i Crnek a u momčad su ušli Stjepan Grgurić, Miloš Rašeta, Luka Kranjčević, Mijo Biro, Ivica Marjanović i Slavko Benić. Požega je domaću utakmicu 2. kola protiv NK “Napredak” iz Aleksandrovca (današnji Antunovac) igrala u sastavu : 1. L. Kranjčević, 2. Benić, 3. T. Kranjčević, 4. Rašeta, 5. Biro, 6. Klobučar, 7. Crnek, 8. Marjanović, 9. Pilaš, 10. S. Grgurić, 11. Bubak (Pavić).

Ta utakmica protiv Napretka odigrana je 23. 09. 1962. te je ostvarena prva službena pobjeda u povijesti kluba. Utakmica je završila rezultatom 2:1 (1:1). Prvi pogodak u povijesti kluba za Požegu je postigao Miloš Rašeta za vodstvo od 1:0. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 1:1 a pogodak za pobjedu u drugom poluvremenu postigao je Ivica Marjanović. To su prvi službeni pogoci u povijesti NK Požege. Utakmicu je sudio Zdenko Budaj. 

.Na čelu kluba se od 18. 08. 2021. nalazi mladi, ambiciozni predsjednik Jurica Matijević koji je i bivši igrač kluba. U Izvršnom odboru su još dopredsjednik Željko Romić, klupska legenda Krešimir BubakIgor Mihalj i tajnik Darko Pandžić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88