Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Uz obilježavanje Dana općine Jakšić osvrt na dosadašnje rezultate te nastavak novih pozitivnih trendova

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: S.P.
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Uz obilježavanje Dana općine Jakšić osvrt na dosadašnje rezultate uz nastavak novih pozitivnih trendova

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: S.P.
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Dan Općine Jakšić i blagdan zaštitnice svete Barbare obilježen je danas u Jakšiću, svečano i prigodno. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća uručene su zahvalnice zaslužnima, a na ostvarenim rezultatima čestitala je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

I ove godine, Općina Jakšić ustrajala je na vrijednim projektima i postignućima, naglasio je načelnik Kovačević na svečanoj sjednici nakon pozdravnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Boška Obradovića. Uz veliku potporu Županije, Vlade RH, ali EU fondova ostvareno je niz manjih i većih infrastrukturnih projekata koji osiguravaju bolju kvalitetu života na ovom području, naglasio je načelnik Ivica Kovačević.


“Mala smo općina, ali to ne znači ako smo mali da nismo bitni! Puno toga je napravljeno u ovioh 30 godina Općine napravljeno, a ono što bih izdvojio, nadam se do iduće godine da ćemo završiti izgradnju vodoopskrbe i odvodnje u dva zadnja naselja u općini – Cerovac i Granje. U proteklom razdoblju napravili smo puno, u nadolazećem razdoblju, kada je riječ o vodovodu i kanalizaciji, ostalo je još samo malo, ostalo je postaviti i nešto led rasvjete te izgradnja nogostupa. Krećemo u dogradnju dječjeg vrtića pa će i to pitanje biti kvalitetno riješeno, a posebno treba izdvojiti i projekt Centra za starije osobe Centra za starije osobe za koji nam je odobreno više od pet milijuna eura i koji je potreban ne samo našoj općini već i šire. Sve što smo napravili, napravili smo uz podršku Vlade RH i naše Županije,” naglasio je između ostalog načelnik Kovačević.

Dan Općine s domaćinima su danas proslavili i gosti – ¸ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković, izaslanica predsjednika Vlade RH požeško-slavonska županica Antonija Jozić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, predsjednik Županijske skupštine i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, gradonačelnici i načelnici s područja županije, načelnik bratske općine Brinje i dopredsjednik Hrvatske zajednica općina Zlatko Fumić, tajnik HZO i načelnik općine Rugica Mato Čičak te drugi uzvanici.

U ime načelnika i gradonačelnika Požeško-slavonske županije Dan općine čestitala je prigodnim riječima gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, a u ime Hrvatske zajednice općina tajnik Mate Čičak. Čestitke, ali i pohvale za ostvarene rezultate uputila je i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, a sve nazočne pozdravila je i izaslanica predsjednika Vlade RH i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.


“Čast i zadovoljstvo je biti dionik svih ovih promjena koje se događaju na području općine Jakšić te imati mogućnost svjedočiti svim realiziranim i planiranim projektima i kroz sve te projekte gledati kako je Ivica i njegov tim ostvarivao sve one temeljne zadaće koje načelnici u svojim općinama, gradonačelnici u svojim gradovima, pa u konačnici i svi mi, stvaramo kako bi na našem prostoru bili ugodno živjeti.” naglasila je, između ostalog, županica Jozić.


“Želim vam čestitati na aktivnosima i na činjenici da ste ovdje uspjeli u kratkom vremenu, uz podršku Županije i Vlade RH, ali prije svega zbog vašeg angažmana i rada vašeg tima, potpuno, ne samo izbrisati granice između malih i velikih, ruralnih i urbanih, udaljenih od središta, nego i nadići i mnoge jedinice lokalne samouprave koje su na prvi pogled imale manje prepreka i bolje preduvjete,” naglasila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Dodijeljene su i zahvalnice Općine Jakšić, a ovogodišnji laureati su Glazba Jakšić, Udruga mladih, Lovačko društvo “Seljak”, Dječji vrtić Jakšić i posthumno Marko Čališ. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi HKUD “Slavonija” iz Jakšića i mališani dječjeg vrtića.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo