Uz obilazak podruma i odgođena proslava predsjednikovog rođendana [FOTOGALERIJA,]

Autor: D.M.

Sjednicu su održali članovi Udruge voćara i vinogradara „Vino-kap“ iz Kaptola koja je bila u znaku dogovora oko obilježavanja nadolazećeg vinogradarskog blagdana Martinja. Nakon rasprave dogovoreno je održavanje društvene zabave 12. studenog. Uz članove Udruge i goste rad sjednice je pratio Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.
Sjednici je predhodio obilazak podruma člana Udruge Hrvoja Pavlovića u Češljkaovcima. Goste je uz gazdu Hrvoja dočekao i njegov otac Ivica. Iz tankova su se kušala mlada ovogodišnja, a iz butelja vina starijih godišta pripremljena za tržište. Nakon tri starije različitih okusa pile su se graševine ovogodišnje berbe koja je prema riječima domaćina zbog visokih sladora počela nikada prije već krajem kolovoza. Obzirom na poziciju vinograda svaka graševina je spremljena u posebnu posudu.

Nakon degustacije rad je nastavljen u društvenom podrumu u Kaptolu gdje je na kraju proslavljen 60 rođendan predsjednika Udruge Ferdinanada Novaka pa se može reći da je to bila skromnija provjera atmosfere za proslavu Martinja. Ferda je to planirao obaviti prošle ali zbog poznatih ograničenja oko pandemije Covida 19 učinio je to ove sa zakašnjenjem od godinu dana na 61 rođendan. Objed, slavonska večera započela je hladnim predjelom od raznih suhomesnatih proizvoda i sira. Potom juha i sarma koju je smotala baba Reza. Glavno jelo je bila prasetina i vruća janjetina sa ražnja te za desert štrudla sa orasima i makom. Za piće rakija viljamovka i najbolja graševina iz slavljenikovog podruma. U zabavnom djelu sudjelovao je glazbenik Zlatko Lovreković na klavijaturama.

Tekst i foto D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot