Uz neplanirane izvantroškovničke radove od 377 tisuća kuna reciklažno dvorište u Požegi ipak bi trebalo biti dovršeno u produljenom roku /FOTO/

Pisali smo o tome da će za izgradnju reciklažnog dvorišta biti potrebno izdvojiti dodatnih, neplaniranih, 377 tisuća kuna budući da, prema svemu sudeći, projektant nije odradio posao kako treba. Propust u takvom radu gradsku blagajnu će koštati pozamašan iznos za koji se neće moći povući niti najmanji postotak sufinanciranja iz fondova EU. Zbog svega toga je bio upitan završetak radova u ostavljenom i ugovorenom roku iz kojeg je razloga gradu Požegi produljen rok provedbe projekta. Sklopljenim Dodatkom ugovora rok provedbe je produžen za 5 mjeseci – odnosno do 25. ožujka 2019. godine.

Kako se radovi izvode i u kojoj su fazi u to se došao osobno uvjeriti požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Na web stranicama grada Požege navodi se kako je grad Požega nositelj projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požege na lokaciji Industrijska ulica, a koji projekt je vrijedan nešto više od pet milijuna kuna kojeg sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. do 2020.

-Projekt je pri kraju, reciklažno dvorište izgrađeno, a početak rada očekuje se do 1. svibnja ove godine – navodi se na web stranicama grada Požege dok gradonačelnik Puljašić naglašava kako izgradnjom i opremanjem funkcionalnog reciklažnog dvorišta grad Požega doprinosi povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

-Objektom Reciklažnog dvorišta upravljat će Komunalac d.o.o. Požega, a građani će ovdje moći odlagati 34 vrste otpada potpuno besplatno, kako bi grad Požega i dalje ostao ovako lijep, čist i zdrav * poručio je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom obilaska reciklažnog dvorišta.

Na web stranici grada Požege dalje se navodi kako je reciklažno dvorište smješteno je u odvojku Industrijske ulice u Požegi na površini od 3.493 kvadratna metra, od čega je površina ograđenog dijela 2.714 kvadratnih metara.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment