Uz Krštenje mošta vinski kardinal Bauer često zapjeva (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Jedini vinski kardinal u Hrvata Vlado Bauer iz Požege priprema se za ovogodišnje Martinje kada će svojim posebnim obredom krstiti mošt u vino širom Lijepe naše, a uvod u to je zanimljiv koncert u njegovom gradu  uz 45 godina glazbene karijere. On je poznat kao osoba specifičnog glasa, veseljak i društven čovjek pa je cijeli život vezan uz glazbu počevši od zbora „Vijenac“, muških skupina „Požežani“ i „Grguri“ pa do zbora požeškog Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ u kojemu sada nastupa.

Koncert u prepunoj velikoj dvorani Glazbene škole bio je bogat i zanimljiv, a kao posebni gosti uz Tamburaški orkestar Glazbene škole pod ravnanjem Saše Botičkog sa svojim su najpoznatijim pjesmama nastupili poznati izvođači tamburaške glazbe  Boris Ćiro Gašparac i Stjepan Jeršek Štef.

Još su se predstavili Komorni tamburaški ansambl i mali tamburaški sastav Glazbene škole, te zbor „Vile Velebita“ pod vodstvom Monike Sakač-Botički.

U sadržajnom repertoaru bilo je od svega pomalo počevši od ozbiljne glazbe, pa do popularnih tamburaških i izvornih slavonskih i ličkih pjesama, te popijevki.

-Krsteći mošt u vino uvijek sam zapjevao i to najčešće u klijetima i podrumima- istakao je vinski kardinal kojega je darivao njegov zbor, ali i Ličko društvo „Vila Velebita“ pa mu je njegov predsjednik Josip Fajdić uz čestitke na jubileju uručio posebnu povelju za dugogodišnji doprinos očuvanju tradicije.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: