Uz izgradnju nogostupa u Rajsavcu postavlja se i 148 LED lampi u Jakšiću: Vrijednost radova je gotovo 2,1 milijun kuna /FOTO/

Autor: DK

Da se uvijek nešto radi, uređuje i izgrađuje na području općine Jakšić sve to dobro vide tamošnji mještani ali i svi oni koji prolaze kroz naselja koja pripadaju toj lokalnoj jedinici samouprave.

Tek što je završilo uređenje i asfaltiranje dijela Vukovarske ulice, spoja Hrvatskih branitelja i Bana Josipa Jelačića i odvojka Kolodvorske u Jakšiću, nije trebalo dugo čekati da se krene s nekim novim infrastrukturnim radovima.

Na red je došlo naselje Rajsavac gdje je u tijeku izgradnja nogostupa u dužini 900 metara, širine 1,5 metara. U sklopu te investicije izgradit će se i jedan pješački most.

Vrijednost radova je 1.5 milijuna kuna koje sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova sa 700 tisuća, a preostali dio iz proračuna općine Jakšić.

U tijeku je još jedna hvalevrijedna investicija koja se u potpunosti financira iz proračuna općine Jakšić. Nakon naselja Eminovci u kojem su LED lampe zasvijetlile još u travnju 2017. godine na red su došle i tri ulice u Jakšiću.

Nova LED rasvjeta, 148 lampi, postavlja se u tri ulice, Osječku, Kolodvorsku i Stjepana Radića. Vrijednost tih radova je 542 tisuće kuna. Jedan dio lampi je već postavljen, u Kolodvorskoj ulici, i one su zasvijetlile. LED rasvjeta u Osječku i Ulicu Stjepana Radića bi trebala biti postavljena u narednih sedam dana. Radove izvodi Elektro team vl. Tomislava Čabraje iz Vidovaca.

Do sada je bila rasvjeta na svakom drugom stupu. Sad će biti na svakom u skladu sa standardima EU. Postavljanjem nove LED rasvjete, koje imaju vijek 15 do 20 tisuća radnih sati, postiže se ušteda u potrošnji, a ponajviše u održavanju jer je garancija proizvođača 5 godina.

Dosadašnje lampe koje su imale su svoj vijek trajanja dvije do tri godine, do 10 tisuća radnih sati, i daleko manju rasvjetljenost.

Prema riječima načelnika općine Jakšić Ivice Kovačevića s postavljanjem nove LED rasvjete nastavlja se u naseljima Bertelovci i Tekić, koja je vrijednost nešto malo manja od 300 tisuća kuna.

Načelnik Kovačević nam je potvrdio i da bi do kraja mjeseca trebala biti uređena i asfaltirana Livadska ulica u Eminovcima za koje su radove osigurana sredstva u proračunu općine Jakšić, a koja će se kroz prvi rebalans kao takva stavka uvrstiti u investicijske stavke.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=261210]

Više iz kategorije