Uz folklor i običaje nastupile estradne zvijezde

Autor: Jelenko Topić

DSC_0317 (Small)

PLETERNICA – Dvije emisije popularnog HTV-ovog glazbenog serijala „Lijepom našom“  ekipa je snimila u Pleternici u prepunoj dvorani Osnovne škole Fra Kaje Adžića. Zanimanje gledateljstva bilo je izuzetno veliko kao uostalom i prilikom posljednjeg  gostovanja ekipe HTV-a na čelu s urednikom Brankom Uvodićem prije tri godine.

I ovom prigodom svoje pjevačko umijeće pokazali su lokalni čelnici pa je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić uz pozdravne riječi zapjevala sa folklorašima, a požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, poznat po nastupima sa tamburašima, uz požeške tamburaše „Zlatnu dolinu“ otpjevao jednu poznatu pjesmu „Slavonskih lola“.

Folkloraši i tamburaši kulturno-umjetničkih društava  „Orljava“ iz  Pleternice, „Svilenka“ iz Buka, „Šijaci“  iz Biškupaca, kao i KUD Zagrađe predstavili su se izvornim pjesmama i običajima pleterničkog i požeškog kraja, a napjeve Rame izvelo je Zavičajno KUD Rama, dok su češke pjesme i plesove izveli članovi „Češke besede“  iz Kaptola.

Pored toga nastupio je solista Branko Polić iz Resnika uz pratnju glazbenog sastava „Stravianae“ iz Našica, te tamburaški sastavi ovog kraja „Kćeri ravnice“, „Veličke legende“, „Zlatna dolina“, „Bekrije“, „Bisernica”, „Posegana“ i „Garavuše“. Još su nastupili sve poopularnija Cecilija, te Tanjana Lončarić uz TS “Arteški bunar”.

Ipak najudarniji dio bio je nastup brojnih gostiju i to poznatih estadnih imena kao što su Hanka Paldum,, Kemal  Monteno, Maja Šuput, Željko Barba, Boris Ćiro Gašparac i Miroslav Škoro uz tamburaše „Berde band“,  „Slavonske dukate“, „Lyra“ i „Slavonske lole“.

Brojni posjetitelji uživali su u cjelovečernjem programu koji je trajao oko tri sata, te izvođače nagradili dugotrajnim pljeskom.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot