Požega.eu

Uz financijsku pomoć Grada obnavljaju oštećeno krovište svoga doma [FOTO]

PRIJE 3 TJEDNA
I. TOMIĆ / FB

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

(FOTO: I. Tomić, &Udruga „Grbavica „ )

PLETERNIČKA UDRUGA ZA SPORT I REKREACIJU “GRBAVICA“

PRIJE 3 TJEDNA
I. TOMIĆ / FB

Uz financijsku pomoć Grada obnavljaju oštećeno krovište svoga doma

Zbog nedavnog olujnog nevremena, oštećeno je gotovo 90 posto krovišta domskog objekta pleterničke Udruge za sport i rekreaciju „Grbavica“. Prema riječima predsjednika Tomislava Vidakovića, vjetar je podigao krov, a voda koja je prodrla uništila je strop i unutrašnjost.

-Silina vjetra bila je tolika da je presječeno nekoliko obližnjih stabala, a unutrašnjost našeg objekta je zbog vode potpuno oštećena te smo isključili struju. Morali smo čekati da se sve isuši pa smo počeli s akcijama obnove i sanacije. Dvadesetak članova Udruge, raspoređenih u dvije smjene, iz pet ulica Ivandvorskog naselja, okupe se u slobodno vrijeme, najčešće subotama u poslijepodnevnim satima, a svoje slobodno vrijeme izdvoje za radne akcije-ističe predsjednik te napominje da objekt nastoje što prije sanirati kako bi se u tom prostoru mogli okupljati brojni mališani, članovi Udruge.

Udruga koja broji stotinjak članova dobila je novu stolariju putem kapitalnih ulaganja, a Grad Pleternica svake se godine pobrine za financijsku pomoć.

-Ove smo godine dotrajalu stolariju zamijenili novom, a posebno zahvaljujemo Gradu koji nam je značajna financijska podrška, posebno ove godine, u izvanrednim uvjetima nakon nevremena. Tijekom sanacije skinuli smo oštećene i dotrajale dijelove krovišta, stavljamo paroprupusnu foliju te potrebne drvene dijelove, štafle, letvice i drugo. Svi smo u radnom odnosu te završetak radova ovisi o nama. Nadamo se da ćemo ih privesti kraju za oko mjesec dana, prije jesenskih kiša. Poslije sanacije krovišta slijede radovi u unutrašnjosti objekta, s obnavljanjem stropa i postavljanjem termoizolacije-kazao je predsjednik Tomislav Vidaković.
 Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.