Uz aglomeracijsku mrežu na području općine Jakšić započela izgradnja kolektorskog i tlačnog voda te crpne stanice /FOTO/

Autor: DK

Uz radove na izgradnji aglomeracije Pleternica istima je obuhvaćen dio područja općine Jakšić uz koje su započeli radovi na izgradnji kolektorskog voda kanalizacije u duljini nešto većoj od 1.500 metara,  crpne stanice u ulici Vilima Korajca te tlačnog voda u duljini 320 metara koji se spaja na postojeću kanalizaciju Kolodvorske ulice. Kolektorskim vodom spaja se postojeći sustav mehaničkih bazena javne odvodnje naselja Jakšić te se pomoću crpnih stanica podižu u sustav kanalizacije Kolodvorske ulice koji se odvodi u uređaj za pročišćavanje Pleternica.

-Projekt razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica uključuje rekonstrukciju i dogradnju postojećeg sustava odvodnje u Pleternici, Jakšiću, Dervišagi i Vidovcima. Općina Jakšić iz svoga proračuna osigurava 840 tisuća kuna za izgradnju navedenog sustava javne odvodnje naselja Jakšić kao i za dio troškova crpnih stanica te centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pleternica – ističe Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Podsjetimo, dugo očekivana izgradnja aglomeracije – kanalizacijske mreže vrijedna je 180 milijuna kuna bez PDV-a. Uz radove na području općine Jakšić izvode se i u pleterničkom kraju, o čemu smo pisali.

Paralelno uz izvođenje radova izrađuju se i izvedbeni projekti koji će odrediti tijek investicije i na drugim trasama posebice na području grada Pleternice gdje je mreža u duljini većoj od 40 kilometara.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: