Uz aglomeracijsku mrežu na području općine Jakšić započela izgradnja kolektorskog i tlačnog voda te crpne stanice /FOTO/

Autor: D.K.

Uz radove na izgradnji aglomeracije Pleternica istima je obuhvaćen dio područja općine Jakšić uz koje su započeli radovi na izgradnji kolektorskog voda kanalizacije u duljini nešto većoj od 1.500 metara,  crpne stanice u ulici Vilima Korajca te tlačnog voda u duljini 320 metara koji se spaja na postojeću kanalizaciju Kolodvorske ulice. Kolektorskim vodom spaja se postojeći sustav mehaničkih bazena javne odvodnje naselja Jakšić te se pomoću crpnih stanica podižu u sustav kanalizacije Kolodvorske ulice koji se odvodi u uređaj za pročišćavanje Pleternica.

-Projekt razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica uključuje rekonstrukciju i dogradnju postojećeg sustava odvodnje u Pleternici, Jakšiću, Dervišagi i Vidovcima. Općina Jakšić iz svoga proračuna osigurava 840 tisuća kuna za izgradnju navedenog sustava javne odvodnje naselja Jakšić kao i za dio troškova crpnih stanica te centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pleternica – ističe Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Podsjetimo, dugo očekivana izgradnja aglomeracije – kanalizacijske mreže vrijedna je 180 milijuna kuna bez PDV-a. Uz radove na području općine Jakšić izvode se i u pleterničkom kraju, o čemu smo pisali.

Paralelno uz izvođenje radova izrađuju se i izvedbeni projekti koji će odrediti tijek investicije i na drugim trasama posebice na području grada Pleternice gdje je mreža u duljini većoj od 40 kilometara.

Foto: D. Krstanović [FAG id=274257]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88