Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

UZ 32. GODIŠNJICU ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE: U Zagrađu članovi NK ʼGraničarʼ i mještani zapalili lampione

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: I. Tomić
FOTO: NK Zagrađe

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: I. Tomić
FOTO: NK Zagrađe

U povodu 32. godišnjice žrtve Vukovara i Škabrnje, Nogometni klub "Graničar" je u Zagrađu već po tradiciji organizirao zajedničko paljenje lampiona te molitvu sa svim mještanima i ostalim prijateljima koji tim povodom dođu u selo. Paljenje lampiona i odavanje počasti poginulim braniteljima održano je kod kapelice svetog Roka.


Šezdesetak okupljenih je pozdravio potpredsjednik kluba Bruno Horvat koji je tom prilikom iznio nekoliko povijesnih činjenica koje se odnose na stvaranje hrvatske države te je istaknuo važnost sjećanja na sve žrtve koje su kroz povijest pale kako bismo danas živjeli u slobodi. Napomenuo je da smisao kluba nije samo osvajanje bodova i prvenstva već i društvena uključenost članova u zajednicu u kojoj žive.


Svi okupljeni su se zajedničkom molitvom prisjetili žrtve Vukovara i Škabrnje te svih branitelja, civilnih žrtava u Domovinskom ratu i svih mještana Zagrađa koji su kroz povijest položili živote za slobodu Hrvatske. Kao i prijašnjih godina, uz brojne sumještane odazvali su se i članovi Udruge mladih koja djeluje u mjestu te Udruge žena “Vesele Šokice” iz Zagrađa. Njihova članica Vesna Japundžić pročitala je stihove Siniše Glavaševića te otpjevala prigodnu pjesmu. 


 
 Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.