Usvojeno izvršenje za 2016. godinu, te druga izmjena ovogodišnjeg proračuna

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Vijećnici Gradskog vijeća Požege pod predsjedanjem njegovog predsjednika Željka Glavića na drugoj sjednici ovog saziva imali su opširan dnevni red koji je najviše obuhvaćao izmjene i dopune različitih programa iz djelokruga grada.

Među vijećničkim pitanjima Marina Mirković(SDP) pitala je o (ne)košenju trave na privatnim parcelama, te uz šetnicu ka srednjim školama, a gradonačelnik Darko Puljašić je odgovorio da Hrvatske vode uz vodotoke kose dva puta godišnje, upitna je nadalje nadležnost za taj posao između njih i Hrvatskih cesta, dok će za privatne posjede ići kontrole komunalnih redara.

Tamara Puač(SDP) upozorila je na kašnjenje gradnje vrtića jer je završetak bio najavljen za svibanj, te pitala za cijenu na što je gradonačelnik izbacio brojku od 11,8 milijuna dodajući da je ugovoreni rok završetka 5. kolovoz.

Vijećnik Dražen Pekčec(nezav.) zatražio je slanje materijala za sjednice elektroničkim putem, pa je naloženo da se gradskim službama prijave vijećnici koji to žele.

U nastavku su vijećnici prihvatili izvršenje Proračuna grada za prošlu godinu, te izmjene i dopune proračuna za ovu godinu. Obrazloženje lanjskog dao je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon ističući neznatni manjak, a vijećnik Ivan Čolak(SDP) upozorio je na tri rebalansa tog dokumenta i manjak ostvarenja od 10 milijuna kuna pri čemu je upozorio na mala ulaganja i stalno prolongiranje  projekata kao što su obnova muzeja,te gradnja inkubatora, sportske dvorane i multimedijalnog centra itd, na što je Pilon odgovorio da početak tih projekta ovisi o natječajima za sredstva koji su kasnili tako da sada slijedi gradnja inkubatora i obnova zgrade muzeja. Pilon je dodao da ima mnogo spremnih projekta koji čekaju raspisivanje natječaja za dobivanje sredstava.

Prilikom rasprave u rebalansu proračuna za ovu godinu Čolak je istakao da se osjeti izrada proračuna u predizborno vrijeme, a Marijan Cesarik(SDP) je zatražio realno i razvojno planiranje radi poticanja gospodarstva čime bi se smanjio odlazak ljudi iz ovog kraja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: