Požega.eu

Usvojen Proračun grada Pleternice za 2022. težak 62 milijuna kuna

PRIJE 2 GODINE
S.P.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 GODINE
S.P.

Posljednja ovogodišnja, 3. sjednica Gradskog vijeća je uz 20 točaka dnevnog reda nosila i dvije najvažnije za rad gradske uprave, rebalans proračuna za 2021. i proračun za 2022.”Imamo realan proračun razvoja u koji smo ugradili i EU projekte” naglasila je gradonačelnica Šarić.

Proračun za 2021. godinu izvršen u je visini od 65 milijuna kuna.”Nalazimo se u jednom međuprostoru između dva proračunska razdoblja te je ove godine bio nešto manji broj raspisanih natječaja na koje smo mogli aplicirati, no unatoč tome postotak realiziranih, odnosno odobrenih projekata je velik i zadovoljna sam ovom realizacijom.” rekla je gradonačelnica Marija Đarić uz osvrt na 2021. godinu.

Plan proračuna za 2022. godinu je 62 milijuna kuna. Gradonačelnica je pojasnila kako je u proračun za 2022. ugrađen velik broj projekata, a konačno izvršenje će se znati rebalansom krajem 2022. godine.”Možda naizgled djeluje kako smanjujemo proračun, no upravo suprotno, visina ovisi o odobrenim sredstvima za projekte koje smo ugradili. Nismo uvrštavali pune iznose jer takvo povećavanje proračuna nikada nismo radili nego smo otvarali nove stavke sa određenim, manjim, iznosom. Ukoliko sredstva dobijemo taj iznos ćemo sukladno visini odobrenih sredstava podići u proračunu. U suštini imamo jedan realan proračun za koji vjerujem da će biti izvršen i u nešto većem iznosu,”zaključila je gradonačelnica.

TEKST: S. P./ Grad Pleternica              Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo