Ususret Zlatnim žicama Slavonije: Autori novih pjesama dijelom su iz požeškog kraja

Autor: Jelenko Topić

Kako je poznato 29. kolovoza su Zlatne žice Slavonije kao sastavni dio Aurea festa 2021. Poznati su izvođači i autori novih pjesama, a među njima je dosta onih kojih su porijeklom ili žive u požeškom kraju.

Tako će osječki TS Šokci izvesti pjesmu Đeram stari za koju je glazbu napisao Aleksandar Homoky, tekst rođeni Požežanin Branimir Mikić, koji dugi niz godina živi i radi u Lici, te aranžman Stjepan Rudinski Ruda.

Među izvođačima su također neki iz požeškog kraja. Uz kutjevačke Garavuše tu je Požežanin Stjepan Japarić, stari znanac festivala, a pjevat će pjesmu Slavonijo naša, Slavonijo lijepa na glazbu i stihove Našičanina Ivice Divjaka za koju je aranžman napisao opet Požežanin Ivica Bumba. Garavuše će izvesti skladbu Ma to je ljubav autora Krunoslava Dražića.

Novi ženski vokalni sastav Art voice iz vinkovačkog kraja pjevat će pjesmu Zbog šokačkog kola za koju je glazbu i teksta napisala Jasminka Blašković iz Pleternice, čijih je dosta pjesama uglazbljeno i nagrađeno, dok je aranžman djelo Krunoslava Dražića i Manuela Molnar, članica tog sastava.

Podsjetimo nastupit će i pobjednica ovogodišnjeg festivala Zlatni glas zlatne doline u Kaptolu Ana Baketarić uz Festivalski orkestar i to s pobjedničkom skladbom Vječna ljubav autora glazbe i aranžmana Stjepana Rudinskog Rude na tekst Đurđe Habel. Za tu pjesmu ranije je snimljen vidio spot.

Foto Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek