Ušteda 84,23 posto toplinske energije za grijanje nakon energetske obnove škole u Skenderovcima

Autor: D.K.

SKENDEROVCI – Nakon uspješne provedbe projekta energetske obnove matične škole, Osnovna škola Dragutina Lermana Brestovac je uspješno prijavila projekte energetske obnove za Područne škole Skenderovci i Pavlovci. Projekti su prijavljeni na Javni poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.3.Veliku pomoć pri formiranju i prijavi projektnog prijedloga dala je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., a Požeško-slavonska županija je podržala ovaj projekt pružajući financijsku pomoć u udjelu sufinanciranja koji se odnosi na Korisnika.

Danas je održana početna konferencija za projekt Energetska obnova zgrade Područne škole Skenderovci čime započinje realizacija samoga projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi do 439.361,38 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 256.477,63 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojeg se očekuje sufinanciranje u iznosu do 112.735,13 kn.

Energetskom obnovom zgrade financirane su aktivnosti izrade glavnog projekta energetske obnove, povećanje toplinske zaštite vanjskoga zida, povećanje toplinske zaštite poda prema negrijanom prostoru, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu zgrade i izrada energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžba i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administracija te aktivnosti stručne podrške Partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 84,23% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred B.

Završetak projekta se očekuje do kraja lipnja 2018. godine.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek