Uspješan tečaj za markaciste planinara požeškog Sokolovca

Autor: Jelenko Topić

Komisija za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza uz suorganizaciji HPD Dilj gora iz Slavonskog Broda organizirala je proteklih dana u planinarskom domu Đuro Pilar na Dilj gori Tečaj za markaciste koji su uspješno završili članovi požeškog Sokolovca Anita i Krešimir Bubak, te članovi Gojzerice iz Požege Anto Bošnjak i Ivan Miljanović. Članovi oba društva izmijenili su iskustva i zajedničke želje za što kvalitetnijim održavanjem planinarskih puteva na području gora koje nas okružuju.

Tečaj se provodio prema Programu tečaja za markaciste Hrvatskog planinarskog saveza,  a bio je  namijenjen planinarima koji žele održavati planinarske putove.

Markacisti su planinari koji obilježavaju i održavaju planinarske putove na volonterskoj razini kako planinari ne bi zalutali. HPD Sokolovac  odgovorno je za uređivanje i održavanje 74,5 km staza na Papuku i Požeškoj gori, stoga poziva sve zainteresirane članove da se priključe radu markacistička sekcije i sudjeluju u budućim edukacijska Komisije za planinarske putove.

Više iz kategorije