Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

USPJEH OSNOVACA I MENTORA: Učenici Cesarićeve škole osvojili prvu nagradu u projektu Škola budućnosti

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: OŠDC

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | USPJEH OSNOVACA I MENTORA: Učenici Cesarićeve škole osvojili prvu nagradu u projektu Škola budućnosti Požega.eu | USPJEH OSNOVACA I MENTORA: Učenici Cesarićeve škole osvojili prvu nagradu u projektu Škola budućnosti

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: OŠDC

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDUčenici požeške Osnovne škole Dobriše Cesarića sudjelovali su u međunarodnom edukacijskom projektu STEMwave – Škola budućnosti kojeg su pokrenule tvrtke Stemi i Infobip iz Zagreba. Cilj projekta je učiniti naš školski sustav svjetskim predvodnikom, koji donosi najmodernija znanja iz industrije u okviru školskih programa umjetne inteligencije, robotike i internet stvari za osnovne i srednje škole.


Tvrtka Infobip tako omogućuje mladim talentima da razviju svoje vještine i pripreme se za izazove digitalne budućnosti. Projekt se provodi već četvrtu godinu za redom. Ove školske godine u projekt se uključilo više od 500 učenika i učitelja iz cijele zemlje. U sklopu projekta učenici razvijaju digitalne vještine i izrađuju vlastiti projekt. U prvom dijelu projekta učenici su s pomoću Equinox aplikacije očitavali QR kodove koji su bili postavljeni u hodniku škole. Svaki kod u sebi je sadržavao novu avanturu, nove materijale i zadatke na koje su učenici iz tjedna u tjedan odgovarali.


U drugom dijelu projekta učenici su izradili vlastiti projekt unutar kojeg su postavili i analizirali problem bacanja hrane uz pomoć ankete, osmislili su i predložili rješenja postavljenog problema tako što su snimili video recepte recikliranja kruha, izradili Zero waste digitalne kuharice i microbit senzore za hladnjake. Na kraju su izradili portfolio i prezentaciju o provedenim aktivnostima.


Rezultate vlastitog projekta prezentirali su na završnoj konferenciji STEMwave Inovation Day koja je održana u Zagrebu, te su proglašeni i nagrađeni najuspješniji projekti u tri kategorije. Učenici Cesarićeve škole u konkurenciji između 200 prijavljenih škola osvojili su prvu nagradu u kategoriji Proširena stvarnost s projektom pod nazivom Smanjimo otpad hrane za održivu budućnost. Autori projekta su učenici sedmih razreda sa mentorima Katarinom Kotrla Vidić, Julijanom Madaj Prpić, Tomislavom Balen i Ivanom Gavrić.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.