Uskrsno euharistijsko slavlje u požeškoj Stolnoj crkvi sv. Terezije Avilske u Požegi /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeški biskup, msgr.dr. Antun Škvorčević predvodio je svečano euharistijsko slavlje o svetkovini Uskrsa u požeškoj Stolnoj crkvi, Katedrali sv. Terezije Avilske u koncelebraciji sa katedralnim župnikom preč. ivicom Žuljevićem, generalnim vikarom msgr. Josipom Krpeljevićem te svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova, i katedralne župe.

-Ovo je dan što ga učino Gospodin. Radujmo se u njemu! Pobijedio je Isus Krist smrt, ali za nas. Od sra vam čestitam Uskrs sa željom da on pobijdnik nad smrću svojom snagom uđe u vaše životi, nemoći i umiranja. Sabrani srcem pred Božjim otajstvom koje slavimo uključimo u ovu svetu misu sebe i svoje obitelji, osobito ono što je teško u našim životima – reako je u uvodu euharistijskog slavlja biskup Škvorčević.

Nakon propovijedi biskup je blagoslovio sve vjernike blagoslovljenom vodom, a na koncu misnog slavlja pjevala se uskrsna pjesma “Kraljice neba raduj se” koja će se pjesma odnosno molitva zazivati umjesto Anđeoskog pozdravljnja od Uskrsnog bdijenja sve do Duhova. 

/Foto: Marko Krstanović/

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek