Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Uskrsno euharistijsko slavlje u požeškoj Stolnoj crkvi sv. Terezije Avilske u Požegi /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Uskrsno euharistijsko slavlje u požeškoj Stolnoj crkvi sv. Terezije Avilske u Požegi /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Uskrsno euharistijsko slavlje u požeškoj Stolnoj crkvi sv. Terezije Avilske u Požegi /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDPOŽEGA - Požeški biskup, msgr.dr. Antun Škvorčević predvodio je svečano euharistijsko slavlje o svetkovini Uskrsa u požeškoj Stolnoj crkvi, Katedrali sv. Terezije Avilske u koncelebraciji sa katedralnim župnikom preč. ivicom Žuljevićem, generalnim vikarom msgr. Josipom Krpeljevićem te svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova, i katedralne župe.-Ovo je dan što ga učino Gospodin. Radujmo se u njemu! Pobijedio je Isus Krist smrt, ali za nas. Od sra vam čestitam Uskrs sa željom da on pobijdnik nad smrću svojom snagom uđe u vaše životi, nemoći i umiranja. Sabrani srcem pred Božjim otajstvom koje slavimo uključimo u ovu svetu misu sebe i svoje obitelji, osobito ono što je teško u našim životima - reako je u uvodu euharistijskog slavlja biskup Škvorčević.

Nakon propovijedi biskup je blagoslovio sve vjernike blagoslovljenom vodom, a na koncu misnog slavlja pjevala se uskrsna pjesma "Kraljice neba raduj se" koja će se pjesma odnosno molitva zazivati umjesto Anđeoskog pozdravljnja od Uskrsnog bdijenja sve do Duhova. 

/Foto: Marko Krstanović/ 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo