Uskoro asfaltni spoj Hanžekovićeve ulice i Varelovca

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Kolnici požeških ulica sve su više prekriveni asfaltnim slojem tako da je u gradu ostalo malo dionica koje nisu modernizirane. Nakon rekonstrukcije i uređenja dijela Ulice kralja Krešimira traju su radovi i na modernizaciji Ulice Borisa Hanžekovića na predjelu Praulje. Grade se prometne infrastrukture, kolnik i pješačke staze, te sustav oborinske odvodnje što će stajati 1,184 milijuna kuna uključujući PDV.

– Ovo je posljednja investicija na ovom dijelu grada, zadovoljan sam što će se asfaltirati dio ulice Borisa Hanžekovića u dužini od 255 metara uz širinu kolnika od šest metara, a tu je ostala još jedino Ulica Vinka Paulskog koja nije asfaltirana. Cijeli ciklus radova započeo je još 2013. godine i svake godine se rješavala po jedna ulica u ovom dijelu grada – rekao je gradonačelnik Neferović prilikom današnjeg obilaska radova dodavši da su tu do sada modernizirane četiri ulice.

Ovdje je dugogodišnji problem odvodnja otpadnih voda zbog manjkavog sustava kanalizacije, a uz izgradnju prometne infrastrukture izgradit će se preljevni kolektor kanalizacijske mreže za ulice Eugena Kvaternika i Borisa Hanžekovića. To će izgraditi komunalna tvrtka Tekija, a vrijednost je 220 tisuća kuna.

– Osobno me razočarala aktivnost Mjesnog odbora, koji nije prihvaćao rješenje nametnuto od struke, što je na kraju prihvaćeno. Ova investicija se radi u tom pravcu, a njihove ideje o neprihvaćanju tog rješenja i traženja drugih načina putem dopisa kojega su potpisali predsjednik Mjesnog odbora Praulje Anto Brkić i predstavnik stanara Martin Zelenika je sramotno – zaključio je gradonačelnik Vedran Neferović.

Podsjetimo, Grad Požega je u srpnju 2014. godine asfaltirao obližnje ulice Lovre Matačića i Ante Schwartza, prije dvije godine asfaltirana je i Ulica dr. Matije Kožića, dok je prošle godine asfalt dobila i Ulica Ervine Dragman.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek