Uskoro aglomeracija Kutjevo – Velika vrijedna 120 milijuna kuna

Autor: kutjevacki.hr

Gradonačelnik Josip Budimir održao je sastanak s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem u Zagrebu. Tema sastanka bila je Aglomeracija Kutjevo – Velika, čija te projektna dokumentacija u završnoj fazi izrade te svi projekti odvodnje i vodovoda na području Grada Kutjeva.

Gradonačelnik Budimir upoznao je generalnog direktora s problematikom kutjevačkog kraja i stanjem vodovoda i odvodnje u naseljima te dinamici izrade projektnih dokumentacija i financiranju izgradnje putem fondova Europske unije. Budimir je također izvijestio generalnog direktora Đurokovića i o potrebi izgradnje aglomeracije Kutjevo – Velika, najznačajnijeg projekta za Grad Kutjevo kojim bi se riješili trenutni problemi sugrađana. Vrijednost projekta iznosi 120 milijuna kuna.

Generalni direktor Đuroković pokazao je razumijevanje i interes za rješavanje navedene problematike te dao konstruktivne odgovore na sva pitanja vezana uz vodno-komunalne projekte. Također, najavio je da će aglomeracija biti financirana u narednom periodu kako je i odlučeno Zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 25. lipnja 2020. kojim je podržana priprema i realizacija vodno-komunalnih projekata na području Hrvatske, a jedan od tih projekata je i Aglomeracija Kutjevo – Velika. Generalni direktor istakao je i kako je rješavanje problematike i model financiranja aglomeracije Kutjevo-Velika zasigurno u fokusu Hrvatskih voda i projekt koji će poboljšati komunalni standard i stvoriti bolje uvjete za život cjelokupnog stanovništva.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88