Urušio se novoizgrađeni most – ceste i dalje neprohodne

Autor: DK

DSC_0077 (Small)BRESTOVAC – Slobodno se može reći da su neprocjenjive štete koje su prouzrokovale velike oborine zbog čega su poplavila brojna obiteljska gospodarstva, kuće, njive i ceste.

Velika vodena sila urušila je novoizgrađeni most koji je povezivao sela Boričevce i Žigerovce. To je most koji još nije do kraja izgrađen ali je bio u funkciji. Vrijednost izgradnje mosta je 750 tisuća kuna. Što će biti dalje sa srušenim mostom nije poznato.

U razgovoru sa načelnikom općine Brestovac Zdravkom Madićem dozanali smo da izgradnja mosta nije dovršena ali su se mještani koristili tim mostom prilikom prelaska. To je možda i najveća šteta na jednom mjestu koje su uzrokovale poplave.

Gradilište treba biti osigurano kod osiguravajućeg ovlaštenog društva

Vezano uz most pokušali smo doznati da li je gradilište osigurano kod osiguravajuće kuće na što nismo dobili odgovor niti od načelnika općine Brestovac Zdravka Mandića niti od ovlaštenog nadzornog inženjera Željka Larve. Vezano uz navedeno pokušali smo dobiti i odgovor od izvođača radova koji u konačnici ima na obvezu izvršiti osiguranje gradilišta. Niti u toj namjeri nismo uspjeli niti smo dobili potvrdan odgovor.

Zbog svega navedenog može se izraziti bojazan da “možda” do osiguranja gradilišta u sklopu kojeg je izgradnja mosta nije ništa učinjeno pa se s pravom možemo pitati tko će preuzeti odgovornost za popravak odnosno izgradnju novog mosta. Dakako da će biti potrebna i dodatna financijska sredstva kako bi se ruševni dijelovi mosta uklonili što također stvara dodatno financijsko opterećenje koje u svakom slučaju općina Brestovac sa svojim skromnim proračunom neće moći financirati.

Cesta prema Pakracu i dalje zatvorena

U nastavku našeg rada uputili smo se u Orljavac gdje su velike izljevi vode prekrili cestu koja je zatvorena za sav promet. Voda doslovce nosi sve red sobom. Stanovnici u Kamenskoj i drugim mjestima su odsječeni od svoje općine. Prizor koji smo zatekli i zabilježili foto objektivom ne govori da će se stanje tako brzo stabilizirati. Prilikom obilaska polavljene ceste između Orljavca i Kamenske zatekli smo načelnika P0licijske postaje Požega Gorana Matijevića i njegovog zamjenika Mirka Veselina koji su se došli uvjeriti u trenutno stanje poplavljene prometnice.

Brojne će se štete zbrajati na području općine Brestovac koja nije u tako povoljnom položaju da će moći reagirati i ispuniti očekivanja svojih mještana kojima je počinjena velika šteta.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »