Upuhivanje zraka u mramorne i biserne kade učinkovitija hidroterapija u lipičkoj Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju /FOTO/

Autor: DK

U nazočnosti zamjenika požeško-slavonskog župana Vedrana Neferovića te lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane i dogradonačelnika Slobodana Katunara, u prostoru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik danas je održana svečanost okončavanja investicije vrijedne 320.000,00 kuna koja se odnosi sustav upuhivanja zraka u mramorne i biserne kade kojom je unaprijeđen proces hidroterapije.

blank

-Investicijom nazvanom „upuhivanje zraka u mramorne i biserne kade“ vrijednom gotovo 320.000,00 kuna postigli smo kvalitetnije i učinkovitije procese hidroterapije u mramornim i bisernim kadama. Dosadašnji elektromotori, kao pokretači ove vrste hidroterapije, koji su godinama bili privremeno rješenje, i koji su nam godinama na neki način „zagorčavali“ život, stalnim bučanjem, trganjem i problemima u nabavi, zamijenjeni su kompresorom i sustavom cijevi kao trajnim i kvalitetnim rješenjem. Projekt upuhivanja zraka samo je dio većeg projekta sanacije Mramornih kupki, najljepše bolničke zgrade i simbola lječilišta – rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik Darko Kelemen te dodao kako je radove izvela tvrtka Vios iz Lipika, zahvalivši pri tome i drugima koji su tome dali svoj obol – projektantskom uredu iz Zagreba te Konzervatorskom uredu u Požegi – ispostavi Pakrac i Uredu za gospodarstvo i graditeljstvo Pakrac.

blank

Darko Kelemen, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik

Ovaj projekt je jedan od manjih projekata kojeg provodimo u ovom investicijskom ciklusu. Već u proljeće, treću godinu za redom nastavit ćemo s radovima u Fontani, ovaj put sanacijom, rekonstrukcijom, obnovom i potpunim opremanjem šest jednokrevetnih soba. Time ćemo i ove godine podići na višu razinu kvalitetu smještaja koji nudimo. Orijentiranost na kvalitetu vidljiva je i u tržišnim prihodima koji su 2018. godine bili rekordni, kad gledamo period od 1991. godine, ali i veći od 13% u odnosu na 2017. godinu. Danas prihod od tržišta i ostalih izvora, van državnog proračuna i HZZO-a iznosi preko 6,5 milijuna kuna i sudjeluje s 21% u ukupnom poslovnom prihodu bolnice – naglasio je Kelemen te istaknuo odličnu suradnju Spec. bolnice za med. rehabilitaciju Lipik s Gradom Lipikom i Požeško-slavonskom županijom u kapitalnom projektu „Terme Lipik“, koji je dio većeg projekta pod nazivom „Projekt Slavonija“.

blank
Ivan Žilić, glavni fizioterapeut

-Centralno upuhivanje zraka u hidromasažne kade još je jedan dokaz da naša ustanova, ne samo da prati novu medicinsku tehnologiju već i sama pronalazi primjenjiva rješenja kako bi poboljšala uvjete rada i kvalitetu usluge za svoje korisnike. Ovaj sustav centralnog upuhivanja zraka jedinstven je u Republici Hrvatskoj, a ideja je potekla od voditelja naše Tehničke službe Milana Ristića – kazao je glavni fizioterapeut Ivan Žilić, dodavši kako novi sustav centralnog upuhivanja donosi veću kvalitetu usluge zbog niže razine buke, energetski je povoljniji i cijena održavanja je znatno niža.

blank
Slobodan Katunar, predsjednik Upravnog vijeća

Predsjednik bolničkog Upravnog vijeća i lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar istaknuo je značaj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju kao najvažnije ustanove na području Grada Lipika, napomenuvši kako svako ulaganje u nju ima iznimnu važnost za Grad Lipik te dodavši kako su za to zaslužni i stručni i vrijedni bolnički djelatnici.

blank
Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana pohvalio je važnost ove investicije istaknuvši da se konzistentnim radom uvijek ide naprijed. Također je istaknuo i važnost projekta „Terme Lipik“, čija sveukupna vrijednost iznosi šezdesetak milijuna kuna, a koja će na svojevrstan način promijeniti i doprinijeti ljepšem izgledu Lipika. Podsjetio je i na činjenicu da je Lipik grad koji je u 2017. godini povukao najviše sredstava iz fondova Europske unije po glavi stanovnika, kazavši kako će se u 2019. godini provoditi petnaest različitih projekata vrijednih preko 150 milijuna kuna, a za što je zaslužna i izuzetno dobra suradnja s Vladom Republike Hrvatske.

blank
Vedran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana

-Kad govorimo o Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik, svaka investicija i inicijativa koja dolazi iz same ustanove za poboljšanje usluga prema pacijentima je izuzetno važna i vidi se da postoji jedan razvojni plan koji nije izoliran. On je naslonjen i na projekte Grada Lipika koji se rade u vezi promocije lječilišta i zdravstvenog turizma, a ujedno i same Požeško-slavonske županije – rekao je dožupan Vedran Neferović te dodao kako je ovo jedan dio mozaika investicija kojima se podiže kvaliteta usluga za pacijente i cjelokupno stanovništvo naše županije, ali i šire.

blank


blank
blank


blank


Foto: D. Krstanović

Tekst: compas.com.hr/

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića