Upravljanjem vozilom pod utjecajem alkohola, narušavanje javnog reda i mira, slijetanje s ceste….

Autor: PU požeško-slavonska

Narušavanje javnog reda i mira u prigradskom naselju Vidovci kod Požege

U petak 6. kolovoza 2021., oko 22.30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Vidovcima, 38-godišnjak i 41-godišnjak su prvo verbalno, a potom i tjelesno napali 28-godišnjaka i 37-godišnjaka. Protiv 38-godišnjaka i 41-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,31 promila i 32-godišnjak narušavali javni red i mir u Pakracu

U petak 6. kolovoza 2021., oko 16.50 sati, u trgovačkoj radnji u Ulici Gojka Šuška u Pakracu, zbog ranijih nesuglasica verbalno su se sukobili 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,31 promila i 32-godišnjak, a nakon toga je 32-godišnjak, drvenom držalicom za alat, udario nekoliko puta 24-godišnjaka po leđima.

Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Reproducirajući glasnu glazbu u Daranovcima, 27-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 2,22 promila narušavala javni red i mir

U nedjelju 9. kolovoza 2021., oko 00.30 sati, u Daranovcima, (Brestovac), 27-godišnjakinja pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,22 promila, je narušavala javni red i mir glasno reproducirajući glazbu, a kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smještena je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv nje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Teže ozlijeđen 60-godišnji motociklist

U nedjelju 8. kolovoza 2021., oko 19 sati, na državnoj cesti Požega-Pakrac, u mjestu Glavica, 60-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Suzuki“, daruvarskih registarskih oznaka, zbog vožnje neprilagođenom brzinom (zavoj), motociklom je sletio s kolnika i pao sa istoga, te se teže ozlijedio. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Lakše ozlijeđena 29-godišnja motociklista u Dervišagi

U subotu, 7. kolovoza 2021., oko 13.10 sati, u Dervišagi, na raskrižju Ulice Stjepana Radića i ulice Bagdala, 69-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo iz ulice Bagdala, u Ulicu Stjepana Radića, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska i pri čemu je obvezan smjer kretanja označen udesno, nije postupio po prometnim znakovima, zbog čega je došlo do udara prednjim dijelom motocikla marke „Kawasaki“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 29-godišnjakinja u lijevi dio osobnog automobila marke „Fiat“, nakon kojega je vozačica motocikla pala na kolnik i lakše se ozlijedila. Vozaču osobnog automobila bit će izdan prekršajni nalog zbog ne postupanja po prometnom znaku koji određuje smjer kretanja i nepoštivanja prednosti prolaska.

Nepropisnom vožnjom unatrag do prometne nesreće u Pakracu

U petak 6. kolovoza 2021., oko 9.40 sati, u Ulici Križnog puta u Pakracu, 53-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Iveco“ daruvarskih registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unatrag, (nije se uvjerio da istu radnju u prometu može izvesti bez opasnosti za druge sudionike), udario je zadnjim djelom teretnog automobila u prednji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Audi“ daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 36-godišnjak. 53-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu.

Upravljajući pod utjecajem alkohola osobnim automobilom sletio s ceste u Gradcu

U nedjelju, 8. kolovoza 2021., oko 1.30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Gradcu (Pleternica), 21-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.36 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja kolnikom, izgubio je nadzor nad istim, te sletio s kolnika, udario u dva betonska mosta u vlasništvu 45-godišnjaka, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov i udarilo u metalnu ogradu u vlasništvu 80-godišnjaka. 21-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog kretanja kolnikom.

Nepoznat vozač za kojim se traga, oštetio osobni automobil u Lipiku i napustio mjesto događaja

U nedjelju, 8. kolovoza 2021., u vremenskom razdoblju od 17.20 do 18 sati, u Lipiku, u Vukovarskoj aveniji, nepoznati počinitelj je zbog nepropisne vožnje unatrag udario u parkirani osobni automobil marke „Alfa Romeo“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 21-godišnjaka, a potom napustio mjesto događaja, da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je uzrokovao nesreću, odnosno počinio materijalnu štetu. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

29-godišnjak upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola

U subotu 7. kolovoza 2021., oko 21.30 sati, u ulici Mlinskoj u Pleternici, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zatekli 29-godišnjaka s područja Slavonskog Broda, koji je prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita) i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,12 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom marke „Kawasaki“. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, motocikl mu je privremeno oduzet, dok je on uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije, te uz optužni prijedlog 8. kolovoza doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, koji ga je saslušao dok će presudu donijeti naknadno.

43-godišnjak u Pakracu čisteći tavan pronašao ručnu bombu i predao policiji

U petak 6. kolovoza 2021., 43-godišnjak s područja Pakraca, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao ručnu bombu, koju je pronašao prilikom čišćenja tavanskih prostorija u Pakracu. Bomba je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 45 prekršaja, od čega se ističu pet zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 30 zbog prekršaja nepropisne brzine kretanja i po dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava i neregistriranim vozilom.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,36 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 82 km/h. Od ukupnog broja počinitelja, u jednom slučaju se radilo o osobi koji je višestruki počinitelj prekršaja i koji je ranije prijavljivan za prekršaje upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Zbog počinjenih prekršaja tijekom proteklog vikenda, najveća kazna i to novčana u iznosu od 13 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 4 mjeseca, bit će izrečena prekršajnim nalogom 48-godišnjaku koji je 7. kolovoza 2021., oko 12.35 sati u Lipiku, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,86 promila i prije stjecanja prava na upravljanje.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek