Uprava ŽKK Plamen Požega odgodila gostovanje u Banja Luci jer ne mogu trenirati u dvorani T. Pirc – upitan nastavak natjecanja?

Autor: Jelenko Topić

Izvršni odbor Ženskog košarkaškog kluba Požega donio je na telefonskoj sjednici odluku da do utorka odgađaju odigravanje utakmice WABA lige u Banja Luci, te tako odgađaju i prijevoz.

Pored toga Izvršni odbor će odlučiti da li klub dalje nastavlja sa natjecanjem u WBA ligi i Premijer ligi Hrvatske. 

-Zbog nemogućnosti treniranja i odnosa tajnika Požeškog športskog saveza prema našem klubu, a u smislu zaštite igračica donijeli smo ovu nepopularnu odluku. Za sve daljnje odluke Izvršni odbor će izvijestiti javnost – ističe predsjednica ŽKK Plamen Požega Ana Krpan. Zatražili smo očitovanje Požeškog športskog saveza vezano uz ovo priopćenje.

-ŽKK Plamen Požega ne može održati telefonsku sjednicu Izvršnog odbora jer to nije predviđeno Statutom kluba.

Izvršni odbor Požeškog športskog saveza donio je Odluku o održavanju 30.Božićnog malonogometnog turnira POŽEGA 2021. Raspored odigravanja utakmica u SD Tomislav Pirc radi stručni suradnik Jurica Bešlić koji je to korektno napravio i u istoj od 03.01.2022. do 09.01.2022.godine nema slobodnih termina jer se turnir mora održati u 10 dana i mora završiti do 23,00 sata.

Klubovima kojima trenutno traje liga ( ŽKK Plamen i KK Požega) osiguran je prostor za treniranje u Sportskoj dvorani OŠ Dobriša Cesarić. KK Požega već trenira u dvorani i nemaju nikakvu primjedbu na istu (dvorana je nova i košarkaških dimenzija).

Tajniku i treneru kluba Vladimiru Englmanu sam u telefonskom razgovoru jučer ponudio termin u dvorani Tomislav Pirc 02.01.2022. u 10,30 do 12,00 sati (iako to nije moja obveza) te da se javi da ukoliko im to ne odgovara kako bi mu osigurali dvoranu u Pleternici. On je odbio citiram „ jer se tamo skliže“. Danas sam mu poslao termine u dvorani OŠ D. Cesarić za 03., 04. i 07.01.2022.g. na što je on odgovorio da je to sramotno i da tamo idu moji veterani.

Unazad dva tjedna u razgovoru je u više navrata naglašavao da ne zna da li će nastaviti WABA ligu jer nije dobio očekivana sredstva. Odluku o igranju WABA lige klub je donio mimo Požeškog športskog saveza. Bez obzira na to istu smo u potpunosti podržali.

Tražiti razlog za odustajanje od WABA lige u Požeškom športskom savezu, a pogotovo glavnom tajniku je promašena tema.

Grad Požega je u 2021.godini preko Požeškog športskog saveza financirao Ženski košarkaški klub sa 548.210,52 kn i to 110.000,00 kn sa pozicije kvalitetnog športa, 36.594,53 kn trošak sudaca, kotizacije, članarine 84.513,51, prijevozi 138.302,48 kn te trošak dvorane 178.800,00 kn. Navodim trošak ŽKK Plamen bez troška dvorane koji je približno kao i 2021.godine  Danas u telefonskom razgovoru predsjedniku Nini Abramoviću se prijeti nadzorom sportske inspektorice jer mi to kao radimo protiv ŽKK Plamen Požege – stoji u priopćenju kojega je poslao Željko Mitrović, tajnik Požeškog športskog saveza.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek