Uoči blagdana Svih svetih

Autor: D.K.

Sutra je blagdan Svih svetih, dan kada s posebnom sjetom te paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća prisjećamo svojih najmilijih. Tako će se brojni sugrađani sutra uputiti prema gradskim grobljima.

Uoči blagdana Svih svetih, gradonačelnik Požege Željko Glavić i direktor Komunalca Požega d.o.o. Domagoj Lovrić obišli su groblja Svetog Ilije, Svete Elizabete i Krista Kralja na kojima je završeno uređenje postojećih te izgradnja novih objekata.

Na Groblju sv. Ilije očišćen je i impregniran kamen i sanirane su fuge kod križa kojeg je u spomen hrvatskim braniteljima izgradio Grad Požega 1995. godine. Betoniran je prilaz groblju sa zapadne strane, saniran vanjski južni dio groblja i uređena zemljana površina uz novoizgrađenu ogradu sa zapadne strane gdje će biti posijana trava.

Oličene su fasade i vrata kapelice i mrtvačnice na Groblju svete Elizabete dok je na Groblju Krista Kralja očišćen i impregniran kameni podest centralnog križa te su sanirane fuge između kamenih ploča. Oličene su klupe i postavljena nova plastificirana postolja za svijeće koja su sada smještena ispred kamenog podesta kod centralnog križa kako se kamen ne bio oštetio uslijed curenja voska. Očišćen je i impregniran paljeni kamen ispred odarnice te u unutrašnjosti ceremonijalnog objekta. Kod grobnog polja br. 4 izgrađen je novi zdenac.

I ove će godine na blagdan Svih svetih djelatnici Komunalca Požega d.o.o. tijekom cijeloga dana brinuti o čistoći groblja te redovitim obilaskom groblja paziti da ne dođe do zapaljenja lampiona.

Kako bi izbjegli velike gužve na blagdan Svih svetih, mnogi su građani cvijeće i svijeće na grobove svojih najmilijih donijeli i ranije pa će na sam blagdan sa svojim pokojnima biti u miru i molitvama.

Podsjetimo, na svetkovinu Svih Svetih, u utorak 1. studenoga 2022. godine, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će euharistijsko slavlje, molitvu odrješenja i blagoslov grobova u 15.30 sati na požeškom groblju Sv. Ilije.

Tekst: Komunalac Požega d.o.o./D.K.

Foto: Komunalac Požega d.o.o.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot