Uoči adventskog vremena požeška obitelj Bajić ugostila brojne prijatelje i rođake /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Obitelj Drage i Goge Bajić iz požeške ulice Kralja Zvonimira, poznati kao veseli i društveni ljudi, okupila je u svome dvorištu i domu nekoliko desetaka rođaka i prijatelja, te ih ugostila u čast početka Došašća i ususret Božićnim blagdanima.

Stoga su u dvorištu naložili vatru na otvorenom gdje su se grijali gosti, ali i pokretni šporet na kotačima koji se koristio za grijanje i pripremu hrane. Tu se na tražnju peklo prase crne slavonske svinje, a posebno ugodan ambijent bio je u njihovoj Slavonskoj sobi koja je puna namještaja starog 50 i više godina, te brojnih drevnih uporabnih predmeta iz slavonskih sela. Domaćica Goga to je zakitila i dijelovima narodne nošnje, te rađenih i vezenih predmeta, a podičili su se i podrumom gdje imaju vino iz vlastite proizvodnje i to za svoje potrebe.

Ovu prigodu su iskoristili i za krštenje mošta u vino pri čemu je vinski biskup bio Požežanin Dinko Brus, ministranti Branko Smolić i Zlatko Vuković, te kum Ivica Ilić.

Brojni gosti su kušali niz domaćih specijaliteta kao što su šunka, kulen, kiseli kupus sa buncekom, slanina, kobasice, čvarci, pašteta od čvaraka i drugo, no tu su se našle i usoljene srdele u maslinovom ulju!

Domaćica Goga i njene prijateljice to su očito pripremile sa puno ljubavi, kao i mnogo kolača po starim receptima! A Goga se lijepo veselila i opustila, te čak zaplesala na jednom stolu u Slavonskoj sobi.

Izašavši iz Slavonske sobe oni su zapalili adventsku svijeću, a za više gostiju priredili su iznenađenja uključujući različite smicalice i podvale tako da je svima bilo ugodno i zabavno čemu su pridonijeli i svirači Zlatka Balena tako da je druženje u Slavonskoj sobi i prostranom dvorištu unatoč hladnoći potrajalo do kasnih sati.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: