Unatoč toplinskom udaru: Vrijedne ruke radnika Komunalca čiste grad od posljedica nevremena /VIDEO/

Autor: D.K.

Dva je tjedna prošlo od olujnog nevremena koje je poharalo Požegu i okolna naselja. Djelatnici požeškog Komunalca od prvog su dana na terenu, odvoze građevni otpad ispred obiteljskih kuća te uništeno drveće i zelenilo s javnih gradskih površina.

Tako je i danas. Unatoč visokoj temperaturi od čak 35 (i više) Celzijevih stupnjeva na terenu su od ranih jutarnjih sati kako bi u ovoj poprilično teškoj i neuobičajenoj situaciji što prije život u gradu vratili u normalu.

Da im nije nimalo lako uvjerili smo se na terenu, no ono što smo također uvidjeli jest neodgovorno ponašanje nekih naših sugrađana koji su cijelu situaciju iskoristili kako bi se riješili glomaznog otpada.

Nimalo fer kako prema ostalim građanim koji su savjesno i brižno zbrinuli ostatke svojih krovova, vodeći računa o opasnim azbestnim pločama koje su propisno posložili i umotali u foliju, tako i prema Gradu Požegi koji ulaže napore u saniranje posljedica nevremena i u konačnici prema djelatnicima Komunalca koji svojim rukama moraju tovariti sve ono što se nekima pokazalo kao višak. Tako ispred nekih kuća ima polomljenih stolaca, dječjih tobogana, plastičnih kanti, tepiha, ormarića pa čak i kauča, trosjeda i fotelja.

Sramotno i neodgovorno jer znamo da svake godine Komunalac potpuno besplatno odvozi glomazni otpad u gradovima i općinama Požeštine pa su se mogli strpjeti do tada ili odvesti svoj glomazni otpad (također besplatno) u reciklažno dvorište. I ne samo da su na ulicu izbacili sve što im ne treba, nego su sve bacili na istu hrpu ne pitajući se tko će i kako taj otpad razvrstati i utovariti u kamione jer i mala djeca već znaju da ne ide sav otpad na istu hrpu, čak štoviše zakonom je to itekako zabranjeno.

Na dušu onima koji su se neslavno pokazali u ovako, za sve poprilično teškim danima. Nadajmo se da se, dok im drugi budu sakupljali sav taj krš ispred kuća, neće sakriti iza spuštenih roleta. Ljudski bi bilo, kad su već, namjerno ili možda u neznanju, iznijeli sve svoje smeće pred kuću, da zasuču rukave i pomognu onima koji će na nemilosrdnih 35 i više stupnjeva doći ovih dana očistiti smeće pred njihovom kućom.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot