Unatoč skepticizmu, kapacitet pleterničkog vrtića popunjen: Nova skupina mališana kreće početkom rujna

Autor: D.K.

blankPLETERNICA – Pleternički dječji vrtić pravi je primjer ispravne gradske investicije. Unatoč skepticizmu i bojazni nekih građana Pleternice kako se toliki vrtić nikako neće moći popuniti ni do pola, a posebno sve skupine, ovih dana svjedočimo upravo suprotnoj priči.

-U dogovoru s osnivačem gradom Pleternica, odnosno našom gradonačelnicom, nova vrtićka skupina kreće početkom rujna čime smo gotovo popunili kapacitet vrtića. Ovih dana stiže oprema, javni natječaj za zapošljavanje dvije odgojiteljice je završen i već sljedeći tjedan bi Upravno vijeće trebalo donijeti odluku o zapošljavanju – izjavila je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Nikolina Hačka.

Vrtić trenutačno broji 32 mališana u dvije jasličke skupine te 72 djece u tri vrtićke skupine. Nova skupina koja će brojati 23 djece kreće 4. rujna na zadovoljstvo brojnih roditelja čija su djeca bila na listi čekanja. Ako tome pribrojimo i 93 predškolaca ove godine će u vrtiću biti 220 djece. Prije četiri godine pleternički vrtić primao je tek pedesetak djece od tri do šest godina.

blank

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

Svoje zadovoljstvo ne krije ni pleternička gradonačelnica.
– U travnju ove godine smo otvorili novu skupinu i, iskreno, mislila sam da će nova skupina biti potrebna tek sljedeće godine. No, lista čekanja pokazala je nešto drugo i žurno smo donijeli odluku da od rujna krene još jedna skupina. Na listi čekanja imamo još djece jasličke dobi tako da vrlo brzo moramo otvoriti i sedmu skupinu, a time će kapacitet vrtića biti popunjen. U nepune četiri godine od izgradnje novog vrtića već razmišljamo o njegovom proširenju, a to govori o dobroj procjeni gradske uprave prilikom kaže Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Dodaje da cijena vrtića nije mijenjana duži niz godina i da je pleternički vrtić možda najjeftiniji u Požeško-slavonskoj županiji. Povećanjem kapaciteta vrtića i broja zaposlenih povećavaju se i izdvajanja iz gradskog proračuna tako da za svako upisano dijete grad mjesečno izdvoji oko 900 kuna za sufinanciranje boravka u vrtiću te u potpunosti financira predškolski odgoj koji moraju proći sva djeca prije polaska u prvi razred. Ukupni godišnji proračun  vrtića je oko milijun i pol kuna.

Pleternički dječji vrtić kapaciteta 150 djece završen je i otvoren 2013. godine, a vrijednost s opremanjem mu je iznosila 12 milijuna kuna.

/Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu/

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića