Unatoč najavama policijskih akcija vozači se ne pridržavaju prometnih propisa

Autor: DK

Na području Policijske uprave požeško-slavonske 28. studenoga 2018., provodila se, kako je to bilo i najavljeno, preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor nepropisne uporabe mobitela (distrakcija) i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Policijski službenici su utvrdili ukupno 42 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 38 prekršaja odnosilo na prekršaje na koje je akcija bila usmjerena i to 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa (29 na prednjim sjedištima i 3 na stražnjim sjedištima) i 6 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Za vrijeme provedbe preventivno-represivne akcije nije bilo prometnih nesreća. Kako je već istaknuto, cilj ove akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa poboljšalo. Policijska uprava požeško-slavonska poziva vozače da poštuju prometne propise, ne koriste mobitel za vrijeme vožnje te da se prije svake vožnje, pa i ona najkraće, vežu sigurnosnim pojasom, kao i svi putnici na svim sjedištima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: