Unatoč epidemiji imali gotovo četrdeset aktivnosti /FOTO/

Autor: D.M.

Što su radili u prošloj i o onome što će biti u središtu događanja u ovoj godini bilo je riječi na redovnoj izvještajnoj skupštini Gradske straže Požega. Iako je prošla godina bila opterćena brojnim ograničenja usljed pandemije covida 19 ova je udruga imala gotovo 40 aktivnosti, čulo se iz izvještaja predsjednika Marijana Pilona. Požežani redovito u proteklih pet godina od svog osnivanja odlaze na obilježavanje početka Domovinskog rata u Hrvatskoj u Pakrac na što su Pakračini posebno zahvalni pa su  Gradsku stražu Požega, povodom Dana grada, nagradili najvišim svojim priznanjem, Pečatom Grada Pakraca. Na ovo priznanje su članove straže posebno ponosni.

Požeška straža redovito je sudjeluju na raznim događajima vezanim uz Domovinski rat u Požegi i diljem Hrvatske. Bili su na gotovo svim vjerskim i društvenim događanjima. Kao čuvari tradicije njihovi uniformirani članovi uz pucnje mužara i topova su pratili brojna događanja, organizirali javne tribune. Vraćali su posjete prijateljskim povijesnim postrojbama u drugim gradovima Hrvatske a sudjelovali su i  na godišnjoj skupštini Europskog saveza vojnih povijesnih postrojbi u Austriji čiji su članovi. S aktivnostima biti će nastavljeno i ove godine, naglasio je u izvještaju predsjednik Pilon.

U radu skupštine diskusijama su sudjelovali zapovjednik Gradske straže Vladimir Milković i voditelj Povjesnice Gradske straže Franjo Novak. Skup je pozdravio i zamjenik gradonačelnika dr. Borislav Miličević, te zahvalio članovima udruge na sudjelovanju u manifestacijama Grada Požege i izvan njega. Doktor Miličević iskoristio je priliku i svima čestitao nadolazeći blagdan Uskrsa.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88