Umro nekadašnji požeški župan i zastupnik u Hrvatskom saboru Anto Bagarić

Autor: D.K.

Potpuno iznenada danas 18. prosinca umro je nekadašnji požeško-slavonski župan i zastupnik u Hrvatskom saboru dipl. ing. geodezije Anto Bagarić.

 Kako smo neslužbeno saznali pozlilo mu je oko 14 sati,  vozilom Hitne medicinske pomoći dopremljen je iz svoga doma u požeškoj ulici Sv. Duha u Opću županijsku bolnicu gdje je unatoč pokušajima liječnika i reanimacije preminuo.

Rođen je 10. rujna 1954. u Bilom Potoku (Kupres, Bosna i Hercegovina). Završio Geodetski fakultet u Zagrebu (VSS – dipl. ing. geodezije). 

Do demokratskih izbora 1990. godine Anto Bagarić radio je u ondašnjem Uredu za geodetske poslove i katastar, a bio je predsjednik sindikalne podružnice u tadašnjoj općinskoj upravi Požege.

Nakon demokratskih promjena 1990. godine izabran je za predsjednika Izvršnog vijeća općine Požega, a početkom domovinskog rata obnašao je dužnost predsjednika Kriznog štaba koji je organizirao obranu ovog kraja, te cjelokupan život stanovništva u ratnim okolnostima.

Obnovom Požeško-slavonske županije izabran je za župana i tu je dužnost obavljao do promjene vlasti u županiji nakon poznate afere vezano sa tvrtkom „Kamen Ingrad“. Ranije je na listi HDZ-a izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru.

Obavljao je niz odgovornih dužnosti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici pa je bio na čelu Županijskog odbora i član više tijela središnjice te stranke. Unazad nekoliko godina povukao se iz političkog života otišavši u mirovinu.

Bio je aktivan društveni radnik i sportaš.

Vrijeme pogreba Ante Bagarića još nije utvrđeno, a o tomu ćemo vas naknadno obavijestiti.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek