Umro je Zvonko Bokan, bivši požeški profesor, glazbeni urednik i glazbenik

Autor: Jelenko Topić

Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je umro Zvonko Bokan rođen 1951. godine u Požegi. Maturirao je u požeškoj Gimnaziji 1971. godine.

Mnogim požeškim srednjoškolcima osamdesetih godina ostao je u lijepom sjećanju kroz vrijeme kada im je bio profesor. Od 1993. godine Zvonko živi u Zagrebu radeći u policiji, a 2000. godine je umirovljen. Kao vrstan glazbenik tih godina je angažiran na Hrvatskom radiju Zagreb kao glazbeni urednik. Tada se često u eteru hrvatskog radija na kraju glazbenih emisija moglo čuti: Glazbeni urednik Zvonko Bokan.

Oni koji su ga poznavali to nije iznenađivalo jer je do odlaska u Zagreb svirao gitaru i pjevao u popularnoj požeškoj zabavnoj grupi Horoskop. Posebno je bio prepoznatljiv po kvalitetnom pjevanju svjetskih i domaćih evergrina pa su mnogi znali reći da ih izvodi bolje od originala.

Svirali su brojne priredbe, svadbe, gospodarska okupljanja i druženja ponajprije po Slavoniji, ali u Zagrebu i po Dalmaciji, a svake godine imali su i brojna gostovanja u više europskih država.

Pogreb Zvonka Bokana bit će idućeg utorka 21. ožujka u Velikoj dvorani Krematorija na groblju Mirogoj u Zagrebu s početkom u 14 sati.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek