Umrlo Laca Grabusin dugogodišnji lovački čelnik požeškog kraja

Autor: Jelenko Topić

Laca Grabusin - CopyPOŽEGA –  Dugogodišnji upravitelj Đačkog doma u Požegi, te tajnik Lovačkog saveza bivše općine Požega i kasnije Požeško-slavonske županije Lazar Grabusin Laca umro je u Požegi. Rođen je 11. travnja 1930. godine u Gradskim Vrhovcima, a od 1984. je u mirovini.

Uz svoga djeda zavolio je prirodu i lov tako da je bio lovac od daleke 1950. godine i do smrti, te je  stalno bio član Hrvatskog lovačkog saveza.

Dugogodišnji je član Lovačkog društva „Sokolovac“ iz Požege i kasnije „Psunj“ iz Orljavca, a u tim društvima obavljao je razne funkcije.

Od 1984. godine bio je tajnik Lovačkog saveza požeške općine da bi nastavio voditi tajništvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije od 1994. do 2013. godine.

Odlikovan je svim odličjima Hrvatskog lovačkog saveza i to trećeg, drugog i prvog reda, te zlatnom plaketom   i poveljom za unapređenje lovstva u našoj zemlji.

Pogreb Lace Grabusina uz najviše lovačke počasti bit će u utorak 23. veljače na gradskom groblju Jagodnjak u Požegi s početklom u 15 sati.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: