Umjesto Zvonka Jurića predsjednik Josip Ašenbrener, zamjenik Radovan Rotar, te zapovjednik Josip Svoboda

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ / POŽEGA – Požeško-slavonska županija prati vaš rad i daje potporu u granicama mogućnosti, a zajedništvo je ključno za vatrogastvo i napredak- istakao je u pozdravnoj riječi Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana na izvještajno-izbornoj skupštini Vatrogasne zajednice Požeštine kojoj je domaćin bilo DVD Jakšić, a pozdravne riječi još su uputili Željko Petrović, predsjednik Županijske vatrogasne zajednice  pohvalivši plodan rad VZ, te zapovjednik JVP Požega Zdenko Mautner.

Izabrano je novo Predsjedništvo VZ Požeštine, zatim Savjet mladeži i Zapovjedništvo. Za predsjednika je izabran Josip Ašenbrener(Kutjevo), zamjenika Radovan Rotar(Pleternica), zapovjednika Josip Svoboda(Kaptol), te zamjenika Tomislav Ašenbrener(Kutjevo).

Josip Ašembrener, novi predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine

Novi predsjednik se zahvalio na izboru i pozvao na daljnju suradnju. Skupu su još nazočili Šimun Miletić, predsjednik VZ grada Požege,Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik i dr.

-Teško je bilo vrijeme posebice zbog financiranja, no programske zadatke smo ostvarili zahvaljujući suradnji sa vatrogasnim centrima i ljudima u našim članicama, a suradnjom sa Vladom austrijskog Tirola dobili smo sedam vatrogasnih vozila – istakao je u izvješću o radu za 2016. godinu dosadašnji predsjednik Zvonko Jurić(Kaptol),te pohvalio potporu gradova i općina koji su redovito izdvajali sredstva za vatrogastvo.

U ovu vatrogasnu zajednicu uključeno je 39 DVD-a i Javna postrojba županije sa sjedištem u Pleternici, a brojno stanje kaže da je tu 2624 aktivnih članova od čega je 590 operativnih, 672 člana mladeži i podmlatka,119 pričuvnih članova i gotovo četiri tisuće podupirajućih.

Postignuti su dobri rezultati u preventivi, opremljenosti, uvježbanosti i osposobljenosti, a lani su bile 342 intervencije s izlaskom 1525 vatrogasaca koji su utrošili 2649 sati.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek