Umjesto Stjepana Markovića predsjednica jakšićkih umirovljenika je Štefanija Stojčević /FOTO/

Na 26. godišnjoj skupštini Matice umirovljenika općine Jakšić zbog zdravstvenih razloga dosadašnji predsjednik Stjepan Marković je čelnu poziciju ustupio svojoj dosadašnjoj zamjenici Štefaniji Stojčević, a on će njoj ubuduće biti zamjenik. Uz to izabrana su dva nova člana Izvršnog odbora. Mješoviti pjevački zbor ove udruge izveo je nekoliko prigodnih pjesama, a jakšićka pjesnikinja Mira Šulc čitala je stihove iz svoje dvije zbirke.

-Vaša organizacija je izuzetno aktivna, vi ste prezentator općine Jakšić, doprinosite sredini u kojoj živite, te ste se dokazali druženjima, izletima i drugim aktivnostima – naglasio je obraćajući se umirovljenicima zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

Dosadašnja potpredsjednica Štefanija Stojčević podnijela je izvještaj o radu u prošloj godini u kojemu je posebno istakla izlete u Slav. Brod, Osijek, Barč, Bizovac, Prag i Bratislavu, zatim predavanja, druženja, sportska natjecanja i nastupe mješovite pjevačke skupine umirovljenika, kao i nekoliko radionica u suradnji sa udrugom „Humanum“.

Dosadašnji predsjednik Stjepan Marković najavio je program rada za 2020. godinu koji predviđa nastavak ovakvih aktivnosti istakavši da su šahisti trećeplasirani u županiji, te šesto u državi.

-Zahvaljujem na dobroj suradnji i vašem doprinosu ovom kraju, tako ćemo nastaviti, a drago mi je da imate dosta aktivnosti i da sudjelujete na svim događanjima – istakao je u pozdravnoj riječi skupštinarima načelnik općine Jašić Ivica Kovačević.

Rad skup još su pozdravili Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije i Zvonko Čorak, predsjednik pleterničkih umirovljenika.

Tijekom višesatnog druženja u ugostiteljskoj dvorani „Honda“ nastupio je Konrad Katić Koni tako da je bilo plesa i  veselih pjesama.

Foto: D. Mirković [FGAL id=257106]

0 Comment