Umjesto medalja za trofeje više volim prepariranu divljač u lovačkoj sobi (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Lovac Mirko Marijanović(52) iz Jakšića, inače dugogodišnji radnik na privremenom radu u Austriji, svaki vikend koristi za dolazak obitelji, ali i odlazak u lovište kutjevačkog kraja. Aktivan je lovac od 2005. godine najprije u svome selu gdje djeluju LD „Seljak“, te poslije toga u Okučanima i Kutjevu.

-Ljepše mi je kao trofej imati prepariranu divljač, no odstrijeljenu životinju dati na ocjenu trofeja i primiti medalju- kaže nam vrijedni Mirko, koji sada u svojoj bogatoj zbirci među dvadesetak trofeja ima jelena i čaglja sa Psunja, dva srnjaka iz jakšićkog kraja, te mnogo sitne divljači.

Za te potrebe posebno uređuje lovačku sobu, a uz prepariranu divljač, tu će se naći i brojni štapovi sa popularnih lovačkih krštenja kada je njima dobio po turu, a na štapovima je Mirko ispisao što je odstrijelio toga dana i u kojem lovištu. Dio tih uspomena je iz gostinjskih lovova na koje Mirko odlazi širom Slavonije kod svojih brojnih prijatelja.

-Odrastao sam u okolini Skender Vakufa(BiH), uz oca sam navikao baratati oružjem, pa sam zavolio boravak u prirodi i ljubav prema životinjama- kaže u nastavku Mirko Marijanović, koji je među najaktivnijim članovima kutjevačkog „Slavonca“, a posebice se uključuju na radne akcije. Tako je podigao čeku na predjelu remize Tominovac, a u inozemstvu je nabavio i dopremio  jednu automatsku hranilicu za fazansku divljač poklonivši je svome društvu „Slavonac“.

Svestrani Marijanović uz česti boravak u lovištu, koje obilazi i van lovne sezone, poznat je i po spravljanju kobasica od divljači, ali i drugih domaćih specijaliteta.

-Ide im od ruke obrada odstrijeljene divljači jer za nekoliko minuta je očistim i sortiram meso, a u kobasice stavljam manji postotak jelenskog mesa, te svinjetinu, malo slanine i začina iz našeg podneblja- zaključio je Marijanović.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: